Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Batılı toplumlarda kimliğimizi, cinsel yönelimimizi ve dinimizi seçebiliyoruz. Çocuk sahibi olup olmayacağımızı seçebiliyoruz. Vücutlarımızı biçimlendirebiliyor, hatta cinsiyet değiştirebiliyoruz. Ama kendimizi tüm bu olumsallıklara teslim ettiğimiz anda, geriye seçimlerimizi belirleyecek bir şey kalıyor mu Kendimizle ilgili her şey seçmeli olduğunda biz kim oluyoruz?
Başkalarının Gözüyle SeçmekKitabı okudu
·
158 görüntüleme
eda okurunun profil resmi
Tam bir seçme özgürlüğünün ortasında, aşk ve cinsellik mevzuları ilk başta özgürleştirici görünebilir. Cinsellikten keyif almak söz konusu olduğunda, toplumsal yasaklardan tamamen azat olma fikrinden daha iyi ne olabilir ki? Nihayet ebeveynlerin ve toplumun gözünde neyin doğru ve normal olduğunu dert etmemek ne kadar da güzeldir! Cinsel eğilimimizi ve hatta cinsel farkın fiziksel görünümünü bile değiştirmek ne kadar da özgürleştirici!
eda okurunun profil resmi
"Lisansüstü hukuk öğrencileriyle yaptığım bir tartışmada öğrencilerden bir tanesi, postmodern çağda birçok kimlikle gönlünce oynayabildiğini hissettiğini ısrarla belirtmiş, kurallara uyuşunu bile her gün kimliği konusunda yaptığı farklı seçimlerle ilişkilendirmişti. Mesela toplumsal yasaklara uyma tarzı, geçici bir süreliğine hangi kimliği üstlendiğine bağlıydı. Sabahları, çalıştığı hukuk bürosuna giderken bir parkın yanında duran "İzinsiz girmek yasaktır" tabelasına riayet ediyordu. Üstüne kotunu giydiği ve işinin getirdiği yükümlülüklerden azade olduğu öğleden sonraları ise riayet etmeye o kadar da yatkın olmuyordu. Akşamları, boş vakitlerinde, internette birçok farklı kimlik üstlenebiliyordu: Müslümanmış gibi yapıp bir Müslüman forumuna katılıyor, eşcinselmiş gibi yapıp internetteki eşcinsel sitelerini geziyor, ara sıra da kendisini kadınmış veya yabancıymış gibi tanıtıyordu. "
eda okurunun profil resmi
Bu yeni piyasa buyrukları bağlamında kendi sağlığımızı bile pazarlanabilir bir meta olarak algılıyoruz.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.