••• “Aslında hoşgörüsüzlük yalnızca tek tanrılı dinlere mahsustur. Tek tanrı başka tanrıların var olmasına izin vermeyecek kıskanç bir tanrıdır.” •••
1 +1'leme
Söz konusu başka bir tanrının olduğu bir senaryoda mutlak bir doğru olabilir miydi? Farklı yaptırımlar sonucu bu sefer de bizler 'hangisi doğru, eğer gerçek bir doğru yol varsa neden iki tane yönetici(tanrı) var? ' demez miydik?
Eniz ☭
damla Hangi yazdığını düzeleteceğimi şaşırdım. Birincisi köleyle hür bir olmaz ayeti varken, cariyelerinizle nikah yapmak gerekmez, cariyelerin ganimet olduğuna dair ayetler varken yoktur ve ya orada öyle demek istememiştir demek inanmış olduğum tanrı yalan söylüyor demeye gelir. Tevbe süresine göre ailenden biri dinden çıkmışsa evini ayırman gerekir, senin gibi inanca sahip olmayan (kafirlere karşı) sert davranmak ve kılıçla (cihad etmen gerekir) zaten bu ideolojinin kurucuları da aynısını yapmıştır. Saldırı savaşları, ganimet savaşları 65 taneden farklı olarak güçlenmek için hem karşı tarafın mahsullerini gaspetmiş, karşı toplumun eşini ve çocuklarını köle ve cariye olarak kullanmıştır. (İslam ansiklopedisinde ve taberide bile yazar.) tarih açıkken bu böyle değildir demek soyut bir tarih inancı yaratarak kendini kandırmak olur. Hristiyanlığın ve Yahudiliğin değişmediğini kuran söylerken mesela sen neye göre değişmiştir diyorsun ? Maide suresinde hristiyan ve yahudiler kendi kitaplarıyla hükmetmesi gerektiği yazar ? Dinin yayılışına bakıldığında kılıçla yayılmıştır, Ayşe’nin hadisine göre şeytan ayetlerini keçi yemiştir. O halde kuranda değişmiş olmaz mı ? Ebu Bekir zamanında yüzlerce kuran ortaya çıkmış ve yalnızca iktidarda bulunanların yazdıkları doğru kabul edilmiştir. Bunları okuyunca görmek mümkündür. İnsanlığa insanlık hakları veren dinler değil insan hakları evrensel beyannamesidir. Her ayrıntısında farklı anlamlar bulunan, dönemin çıkarına göre ayetlerin sıralandığı, içerisinde modern insana ait bir bulgunun olmadığı bir kitap tanrı kelamı değildir. Zinanın yapılmaması demek medeni kanuna göre iki evli bireyin aldatma sürecidir. Ancak kurana göre nedir ? Mehrini verdiğinle nikah kıyabilirsin, savaştan cariye olarak aldığında zina yapabilirsin, dörderli, beşerli, onarlı eş almıştır. (peygamber 12 tane almıştır ve geneli gençtir.) Halife’lerde aynı şekilde. Şimdi tüm bu tarihi kanıtlara bakarak islam o değildir. Orada böyle demek istememiştir demek ancak bu inancı devam ettirebilmenin bir alternatifini bulmaktır. Tüm delil ve tarihi kayıtlara tersten bakıp bir inancı aklamaya çalışırsanız zırvalarsınız. Tüm her şey ortaçağa aittir, bilimsel oldular yanlıştır, insanlık tarihi, toplum tarihi ve anatomi, evrenin yaratılışı baştan aşağı yanlıştır. Mısır’dan, Fenikelilerden, Hintlilerden ve ya Sümerler’den alınmış o dönemin kayıtları, efsane ve mitleridir.