Söz konusu başka bir tanrının olduğu bir senaryoda mutlak bir doğru olabilir miydi? Farklı yaptırımlar sonucu bu sefer de bizler 'hangisi doğru, eğer gerçek bir doğru yol varsa neden iki tane yönetici(tanrı) var? ' demez miydik?
@Enizmolaa5 Kuran da zinanın, hırsızlığın, ırkçılığın yapılmaması gerektiği yazıyor. Kölelik ve cariyeliğin devam ettiği dönem dediğiniz dönemi sonlandırmak ve etik olarak sosyal huzuru ve güvenliği sağlamak amacıyla bu din ortaya çıkmıştır. Günümüzde amacından tamamen sapmış Hristiyanlık ve Yahudiliğin de (tabiki de inanış olarak saygı duyuyorum) anlayış olarak İslamiyet kökenli olduğunu, Tevrat İncil ve Zebur un değiştirilmeden önceki halinin zaten bu kurallar çerçevesinde gönderilmiş olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca binlerce yıl önceki ayet hadis ve toplumsal işleyişi günümüzle bağdaştırmanın saçma olduğunu söylediğini anladım başta bahsettiğim hususlar tüm zamanlar için etik olarak doğru kabul edilmemesi gereken hususlardır aksinin asla kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Günümüzde bile kaç kadının taciz edilip öldürüldüğü, kaç hayvanın vahşice katledildiğini saymıyorum bile. Zaten eğer doğru bir şekilde anlayabilinmiş olsaydı bunların yaşanabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca Kur'an'ın vermek istediği mesajlar da evrenseldir, inanca göre ahiret gününe kadar devam eder. Arap sempatisi tabiki de beslemiyorum fakat bahsedilen şeyler sadece Araplar için gönderilmiş ayetler değildir. Görüşünüze saygı duyuyorum kesinlikle, sadece fikrimi belirtmek istedim.