BİR EFSANENİN SONU
2024 2. kitabı
Okunma: 08 Mart 2024 22:03
Kayra Şafak, oldukça beğendiğim, güçlü, kararlı ve kendine güvenen bir karakterdi. Hikayesinin ilk sayfalarından itibaren ne yapacağını biliyordu. Lakin bu kitapta ilk kez Kayra'nın yalpaladığına şahit olduk. Kitabın adından da anlaşılacağı üzere tam bir kötü şöhret tarafından vuruldu. Kayra'nın hiçbir şey yapmadığı hâlde çöküşünü okumak, tuhaf bir deneyimdi benim için. Ne yapacağını bilmez bir şekilde kaçan Kayra'yı okumak, onun çaresizliğini tüm kitap boyunca hissetmek beklediğim bir şey değildi. Hiç değilse bir saldırı bekliyordum ondan. Ama öyle bıkkındı ki... Tek mutlu olduğu zamanlar Ahsen ile konuştuğu zamanlardı. Onlar da çok kısa sürdü. Kitap boyunca bir depresiflik, tükenmişlik kovaladı durdu bizi. Kitabın sonlarına doğru iki bomba patladı arka arkaya. Yalan yok, bu bombalar biraz havada kalmış ve aceleye gelmiş gibi hissettirdi. Kayra'nın hâlâ içinden çıkamadığı duygusal boşluk burda da kendini belli etti. Bu halde bir Kayra'yı okumak pek hoşuma gitmedi ama onun da bir insan olduğunu hatırlattı bana. Gözümde yenilmez bir yazılımcıydı çünkü o. İlk kitabı okuduğum zaman ilham kaynağım olmuştu ve kafamda farklı yerlere konumlandırmıştım. Kayra Şafak, girdiği yolun sonunun nereye gideceğini tahmin edebiliyordu. Ama bu yolun, son sayfada okuduğumuz gerçek kadar onu sarsabileceğinden habersizdi. Şöhretin bedelleri olur. Kimi zaman bu bedel şöhretin ta kendisidir. Murat Ekşi Hacker
İnceleme
Hacker 3 - Kötü ŞöhretMurat Ekşi · Epsilon Yayınevi · 202445 okunma
Arkadaşlar ben nasıl kitabı okuyacağım oku butonu yok biriniz oku butonunun nerede olduğunu söyleyebilir mi cunki oluşamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler.
Serin Martılar
Dilan gül bu uygulama okuduğumuz kitapların sayısını tutmamıza, inceleme girmemize, alıntıları paylaşmamıza olanak sağlıyor. Uygulamanın asıl amacı bu, wattpad kapandıktan sonra ek olarak yazma kategorisi de açtılar ancak uygulamada yazılmayan kitaplar haricinde diğer kitapları satın almanız gerekiyor. Çünkü bu uygulama kitap okuma uygulaması degil, kitaplar hakkında okuyucu paylaşımlarının yapıldığı bir uygulama.
Hikayenin sonunda eksiklik var. Olay örgüsü kesik. Paragraf atlanmış boş bırakılmış. Bendeki baskıda basım hatası mı var diye düşünmedim değil. Epsilon Yayınevi sayfa 342’de bir cümle yarım ve sonrasında yeni bir paragraf başlıyor ve aradaki olay yok. Öykünün sonunda Kayra’nın yaptığı şeyin ne olduğunu bilmiyoruz. Bendeki baskı mı böyle sadece? Gerçekten ben de aceleye geldiği hissine kapıldım ki iki yerde daha devamlılık hatası var.
Serin Martılar
nebliotheca Büyük ihtimalle oldubittiye getirip olayın üzerini örttü yayınevi. Gereken özen gösterilmemiş besbelli. Rezillik.