2024 5. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 07:57
Yeşil Deniz Kabuğu’nu akıcılığı açısından beğenmiş olsam da olay örgüsü açısından beğenemedim hatta birçok yerde baş karakterimize çok kızdım. Hala düşününce bile kızıyorum. Olayları çok basit bir dille yazacağım ve neden kızdığımı siz de anlayacaksınız. Yirmili yaşlarında güzel ve yoğun bir aşk yaşayan karakterimiz sevgilisinin kendini aldattığını sanıyor ve bir kavga sonrası çekip gidiyor. Tabi ki sevgilisinin gelip kendi gönlünü almasını umuyor ama adam ortadan kayboluyor. Kadın adamı arıyor uzun bir süre fakat bulamıyor sonra ise hayatına devam ediyor. Gel zaman git zaman aradan on yıl kadar bir süre geçiyor ve görüyoruz ki karakterimiz vefalı ve kendisini çok seven bir adamla nişanlı, evlilik hazırlığı yapıyorlar. Fakat hasbelkader karakterimiz, on yıl önceki sevgilisinin hafızasını kaybetmiş evsiz olduğunu öğreniyor. Ona yardım etmeye karar veriyor ve hala onu sevdiğini birkaç ay kadar bir süre reddetse ve kendi ile çelişse de çevresinden herkes resmen kadını -ruh eşi olduklarını iddia ederek- adamın yanında olması için itiyorlar. Kadın da zaten dünden razı bir şekilde hala bu adamı sevdiğini kabul ediyor ve nişanlısından ayrılıyor. Eski sevgilisi iyileşiyor ve evleniyorlar. Yirmili yaşlarda birlikte hayal ettikleri gibi Paris’e gidip yerleşiyorlar, kadın hamile kalıyor ama birkaç aya kalmadan adam kaza geçirip ölüyor. Bir süre sonra kadının eski nişanlısı kadınla tekrar iletişime geçiyor ve belli bir süre sonra bu sefer bunlar evleniyor. Ama kadın ilk aşkını torununa anlatırken yıllarını geçirdiği kocası olan ve her daim onu seven adamı değil de yirmili yaşlardaki ilk aşkını her daim, daima, seveceğini söylüyor. Yarım kalmışlıklardan ötürü nişanlısını, kendini çok seven bir adamı bırakmış olmasına psikolojik açıdan mantıklı olduğu şeklinde bakabilirim belki. Ama kitapta bazı noktalarda kadının yaptıkları, söyledikleri veya düşündükleri aldatmaya giriyor. Aldatmanın aşk adı altında güzelleştirilmesinden hoşlanmadım ve hoşlanmayacağım. Sarah Jio’nun Böğürtlen Kışı kitabını sevmiştim fakat bu kitabını maalesef sevemedim. Okumazsanız bir şey kaybetmeyeceğiniz bir kitap.
Yeşil Deniz KabuğuSarah Jio · Pena Yayınları · 201512,9bin okunma
1 +1'leme