Yıllarca çayı çok seven ve 4 ay önce bırakan biri olarak oldukça ilgimi çeken bir yazı oldu. Artık yalnızca yeşil çay, papatya gibi çaylardan toplamda 2 bardak içiyorum. Kitabı 2 3 yıl önce indirmiştim, okuyayım diye. Bir süre sonra gözlerimi yormaya başlayınca bıraktım. Ama senin de dikkatini çekmiş, kitaba hobi diyerek geçmişler. Türkiye memelileri diye bilimsel bir kitap okuyordum mesela, ona da böyle yapmışlardı. Ben böyle saçma türler görünce düzelttiriyorum üşenmeden. Çünkü bur kitap keşfeden insan türünde hobi yazıldığını görünce bu boş kitap diyerek okumayabilir. Öte yandan Japonya'nın da bizimkine benzer bir batılılaşma diyebileceğimiz bir süreci var. Senin de değindiğim Felatun Bey ile Rakım Efendi örneğine benziyor. Japonlar ile bazı kültürel özelliklerimiz uyuşuyor. Ben çocukken bir çizgi filmde eve ayaykkabısız girdiklerini görünce şaşırmıştım. İçimden ulan bu yabancılar eve böyle girmezdi, demek bunlar bize benziyor demiştim. Konudan çok saptim :)
Sonuç olarak eline sağlık diyeyim. Bu kitaba da yeniden başlamak istedim açıkçası.