AYRILAN YOLLAR
DENNIS LEHANE
Herkese merhabalar Benim sevgili dostlarım.
Artık beni takip edip de polisiye sevmediğimi polisiye türüne düşkün olmadığımı zaafım olmadığını bilmeyen yoktur herhalde.
Öf öf öf yine deli bir polisiye ile geldim. Bak üstüne basa basa 3 defa öf diyorum. 1974 diyorum. Cinayet diyorum. Hu duydunuz mu?
He bir de bu kitap hatta eser 2023 polisiye edebiyat büyük ödülünü almış. Duyanlar duymayanlara bir zahmet iletirse çok mutlu olurum.
Hadi sizi daha fazla çıldırtmadan kitabımın konusuna geçeyim. Sonra da siz alın ve okuyun. Biraz merak edebilirsiniz sakıncası yok
Olay Amerika'da geçiyor. Ama Teksas değil Boston'da. Anam bir kız kayboluyor mu? Hem de kitabımızın karakteri olan Mary Pat'in kızı Jules.
Şimdi bu kız kayboluyor kaybolmasını ama annesi bu durumu herhangi bir şeyle ilişkilendiremediği için şaşkınlıkla karşılıyor.
Eh tabii olayın şokunu da atlattıktan sonra, başlıyor olayı didiklemeye. Çevredekiler kızın artık buralardan yıldı çekti gitti dese de, kadıncağız buna pek ahlaka göstermiyor hayır diyor bu işin içine bir iş var. İşin kötüsü de ne biliyor musun bu kadın daha önce evlat acısıyla zaten sınanmış. Gözü kör olasıca Bir de kızı kaybolunca,Allah sizi inandırsın var ya bir anne olarak içim daraldı yüreğim sıkıştı.
Vel asıl isim işin psikolojik boyutundan sonra araştırmalara giriyoruz.
E bir de bunların yaşadığı mahallede Allah ne verdiyse bir uyuşturucu çeteleri var. Ama ama acaba mı? Yok canım o kadar da değildir desem de muhakkak bir ilişki içerisinde olabilme ihtimali yüksek.
Bir tane adamın tren raylarında ölü bulunması da, işin rengini değiştiriyor.
Bakın çok acayip şeyler var kitapta. Ben sadece size başlangıç noktalarından itibaren anlattım.
Gel gör ki hem hepsi birbirinden kopuk hem de hepsi birbiriyle bağlantılı pamuk ipliği ile birlikte.
Ama canımı yakan bir nokta oldu yalan yok.
Hadi siz de o alın da okuyun da hep beraber öğrenin.
Orası Amerika oradan çıkış yok tabii ki!
Buradan Hollywood yetkililerine sesleniyorum. Alın bu kitabı bastırın parayı verin milyon dolarları, en alasından çekin bir film. O kadar ödül almış film hak etmeyecek mi? Kitabında bu kadar nefesim daraldıysa filminde ne olurum bilmiyorum?