2024 55. kitabı
Selam dostlarım, Bugün sizlere Aslıhan Acartürk'ün kaleminden “Firuze'yi Sever Gibi” adlı eseriyle geldim. Kitap, Asım'ın zengin bir aile çocuğu olmasına rağmen babasıyla arasındaki kopuk ilişki ve huzursuz aile dinamiğiyle dolu yaşamını konu alıyor. Asım, üniversite eğitimi için köyünden İstanbul'a gelir ve burada Hilal ve Ahmet gibi dostlar edinir. Bu üçlü dostlukları, yemek yemekten, içmekten çok daha fazlasını ifade eder ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Ayrıca, çocukluktan beri tanıdığı Ayşen’de hayatında yer alır. Babasının isteği üzerine Ayşen'e İstanbul'da göz kulak olmak zorunda kalan Asım, Ayşen'in üniversite eğitimine devam edebilmesi için bu görevi üstlenir. Ancak, Hilal'in doğum gününü kutlamak için gittikleri restoranda Asım, karşı masada oturan bir çift yeşil gözle kendini kaybeder. Asım için bu an, hayatının dönüm noktası olur çünkü hiç kimseden önce bu kadar derin ve saf duygular hissetmemiştir. Firuze, artık Asım'ın yaşam amacıdır ve onu görmek için çabalayan Asım, sonunda istediğine kavuşur. Ancak Firuze'nin gizemli ve sırlarla dolu geçmişi, bir gün ansızın ortadan kaybolmasıyla ortaya çıkar ve Asım'ı bırakıp gitmesiyle Asım, içsel bir çöküş yaşar. Firuze'nin ardından Asım kötü bir hal alır ve onu her zaman dinleyen, sessizliğinden bile ne demek istediğini anlayan Ayşen yanında durur. Ancak Asım, Ayşen'in varlığını kabul etmek istemez ve Ayşen'in saf sevgisi ve zekasıyla bile onu görmeyi reddeder. Günler geçtikçe, Asım Ayşen sayesinde toparlanmaya başlar ancak Ahmet'in söyledikleri ve dostluğunu bile es geçmesiyle tüm taşlar yerinden oynar ve bir pişmanlığa daha Asım kapılarını aralar. Kitap, Asım'ın son dönemlerinde geçmişine dönük pişmanlıkları, iç huzuru arayışını ve hesaplaşmasını anlatır. Okurken duygusal bir yolculuğa çıktım ve Asım'ı sinirle, pişmanlıkla ve empatiyle izledim. Asım'ın yaşamında Firuze için değer miydi, biraz daha gözü açık olsaydı her şey farklı olur muydu, diye düşündüm durdum. Bu etkileyici kitabı okurken aşkın ve pişmanlığın derinliklerine yolculuk yapmak gerçekten unutulmaz bir deneyimdi. Bu hikayeyi herkesin okumasını ve hissetmesini isterim. Ayşen’e kavuşur gibi..
Aşk - Edebiyat - Roman
Firuze’yi Sever GibiAslıhan Acartürk · Elpis Yayınları · 202322 okunma