Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

"Savaşta yaralandığı için Atatürk'e 'Gazi' ünvanı verildi. Gazi olmak, savaşta yaralanmak anlamına geliyorsa, Atatürk hiçbir savaşta hiçbir yerinden yaralanmadı... Çanakkale Savaşı sırasında göğsüne gelen bir kurşunun saatini parçaladığını kendisi anlatıyor ama bu olayın belgesine rastlanmamıştır.. Kendisi bu olayı şöyle anlatıyor: '... Kalbimin üzerinde cebimde bulunan saat paramparça olmuştu. O gün akşama kadar birliklerin arasında daha hırslı olarak çarpıştım. Yalnız bu şarapnel vücudumda kalbimin üzerinde aylarca gitmeyen derin bir kan lekesi bırakmıştı. Aynı gün, beni mutlak ölümden kurtaran ve parçalanan saatimi ordu komutanı Liman von Sanders Paşa'ya hatıra olarak verdim. Kendileri de altın cep saatini bana hediye ettiler..' Atatürk Liman von Sanders'in hediyesi olan saati saklamış -Anıtkabir Müzesi'nde sergileniyor- Liman von Sanders neden saklamamış peki? Hâlbuki askerler savaş hatıralarına meraklı olurlar.. Ortada 'delil' olmadığına göre bi sadece bir 'iddia'dır. Tarih iddialar üzerinden değil, gerçekler üzerinden gider."
·
463 görüntüleme
Sümeyye Günalan okurunun profil resmi
"İsmet İnönü'de giriyor hikâyeye: 'Sakarya vuruşmasında üç kaburga kemiği kırık olarak bir koltuğa mıhlanmış, hiç uyumadan yirmi iki gün yirmi iki gece vuruşmayı yönetmiştir' diyor. Hiç uyumadan yirmi iki gün yirmi iki gece.. Bence bu bilgi tıp tarihine geçmeye lâyıktır. Çünkü insanoğlu var olduğundan beri bunu kimse başaramamıştır. Çünkü imkânsızdır. Bu tür atmasyonlara ne derler, bilirsiniz: 'At Debreli Hasan dağlar inlesin.' Attan düşüp kaburga kemiğini kırdığı için kimse kimseye 'Gazi' unvanı vermeyeceğine göre bu unvan 'Mustafa Kemal Paşa'ya neden verildi?.. Dr.Rıza Nur: 'Sakarya Harbi bitince iki mühim şey olmuştu. Mustafa Kemal hareket etmeden evvel, Meclis'ten kendisine gazi unvanı ve müşirlik verilmesini istedi. Herkes: canım bu adam ne oluyor, ne istiyor, bunları ne yapacak?' diyordu.. Nutuk'unda: 'Meclis bana 'Gazi' unvanı verdi' diyor. Hâlbuki böyle bir şey kimsenin aklına gelmemişti. Kendi istedi. Meclis ise 'olmaz' dedi. Kıyamet koptu. Nihayet tehdit altında ve kendi adamlarını kullanarak 'Gazi' unvanını aldı.' İnsan kime inanacağını şaşırıyor!”
Sümeyye Günalan okurunun profil resmi
"Başka bir rivayet ise: 'Mustafa Kemal, 12 Ağustos 1921'de Polatlı'daki cephe karargâhına giderek ordunun başına geçti. Cephede teftiş yaparken, attan düşerek birkaç kaburga kemiği kırıldı' şeklindedir. Atatürk'e ölümüne kadar doktorluk yapan Mim Kemal Öke olayı: 'Mustafa Kemal Paşa'nın Sakarya Savaşı'ndan önce cepheyi teftiş ederken, hayvanın ürkmesiyle kaburga kemikleri kırıldı.. ' olarak ifade ediyor. Atatürk'ün yol arkadaşım dediği, Ali Çavuş ise kazayı; '.. atına süratle atladı. Çok hızlı bindiği için eğerin üzerinden kayarak öbür tarafa düştü. Yer düz olmasına rağmen, ufacık bir taş kaburga kemiğine rastlamış ve kırmıştı' diye anlatıyor."
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.