Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Kendimize milliyetçi bir kimlik giydirilmesini kabullendi­ğimiz anda, ona teslim olmuş ve bizi kurban durumuna getirmesini kabullenmiş oluruz. Elbette ki bir ülkeyle ve gelenekleriyle özdeşleşmek, or­tak deneyimleri, umutları, sevinçleri ve yasları paylaşmak insanlara bir birlik ve güvenlik duygusu veriyor. Biz be­densel ve ruhsal gelişimimiz için diğer insanlara ihtiyaç duyan toplumsal varlıklarız. Ancak insanın kendi yeter­sizlik duygusundan kaynaklanan ve onu bir iktidarla öz­deşlemeye götüren durum, empatinin yitimine yol açmaktadır. İster sağdan, ister soldan gelsin, faşizm buna çok uy­gun bir örnektir. Organize suçlular arasında veya orduda yerini bulan parçalanmış birey, otorite sembolleriyle özdeşleşmesi sonucu emirlere boyun eğmeye hazır hale ge­lir.
·
212 görüntüleme
Mehmet Emin Alperen Kılıç okurunun profil resmi
Orhan Koçak'ın tarifiyle milliyetçilik: "Kendi yetersizliğimizi sevmek (…) toplu varoluşumuzun yetersizliğine (bir yetersizlik olduğunu tam da unutmaksızın) saygı duymamızı, bağlanmamızı sağlamak."
Hafsa okurunun profil resmi
"millet bir büyük suç etrafında birleşmiş, kaynaşmış, halvet olmuş insan topluluğudur, büyük suçun küçük hisseli ortaklarını da içerecek biçimde." Bunu da oldukça yerinde bulmuştum, devamı olarak eklemek isterim.
4 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.