Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Roma; devletin dini olur mu?
... karşı çıktıkları Hıristiyanlığı benimsediler. Onun imparatorluğun çözülen birliğini yeniden sağlayabilecek birleştirici bir ideoloji olabileceğini kavradılar. Bu yolda, Hıristiyanları kovuşturma politikalarını bırakarak, önce dinsel hoşgörü politikasını benimsediler. Daha sonra da, 380'de, Hıristiyanlığı devlet dini olarak duyurdular ...
Sayfa 238
·
5,7bin görüntüleme
Selda S. okurunun profil resmi
İktidar için dini kullanmışlardır diyebilir miyiz hocam?
Cenk okurunun profil resmi
Selda S.
Selda S.
Kısmen, aslında amaç çöküşü önlemekti.. "Hıristiyanlığın içten fethedilerek bölücü bir güç olmaktan çıkarılıp, birleştirici güç durumuna getirilişi çöküşü önleyemedi. Barbar halkların saldırısı (içten çürümüş) Roma'yı parçaladı."
Mustafa BAKIRHAN okurunun profil resmi
Devletin dini olur mu evet olur. Dini topluma dayatmadigi sürece ve diğer inanışlara da saygılı ve ölçülü davrandığı sürece devletin dininin olması sorun oluşturmaz. İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerde olduğu gibi dinin dayatilmasi sorunun ana kaynağı haline gelir. Roma'da Hristiyanligin kabulü ilk başlarda olumluydu. Hatta imparatorlar, büyük oranda dini tartışmalara karismiyordu. Ancak dini tartışmalar toplumsal nitelik taşımaya ve tarafların birbirini sapkinlikla suçlamaya baslamasiyla günümüze kadar sirayet eden dini tartışmalar başladı. Hristiyanliktaki Doğu ve Batı kiliseleri olarak kabul edilen ayrışma bu dönemde yaşandı.
Mr.Blue okurunun profil resmi
Ônce STOA hakimdi zaten
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.