Öncelikle zamanında bu kitabın benim elime geçmesini sağlayan büyükbabam ile birlikte hastanede refakatçi olduğum zamanlarda kızına okumayı çok sevdiğimi söylediğinden ötürü bana bu kitabı getiren kadına çok teşekkür ediyorum.
Kitap mükemmeldi benim için ve bence Türk edebiyatının yanında rus edebiyatının veya dünya edebiyatının çok da üstlerde olmadığını, biz Türklerin içinde çok güzel cevherler olduğunu gördüm bu kitap sayesinde.
Tuğba Sarıünal , ilk defa duyduğum ve ilk defa bir kitabını okuduğum yazarlardan biri. İlk kitabında bile beni etkilemeyi başardı o kadar güzel yazılmış bir kitaptı ki içerisinde hem kanser hastalığının gerçekleriyle ilgili, hem önyargının sonuçlarını, hem de Türk Polisinin yaptığı güzel işlerden bahsedilmişti.
Kitabın konusuna gelirsek kitabımızdaki ana karakterimiz olan Tamer bir doktordur. Kendisi onkoloji doktorluğu yaparken bir yandan da farmakoloji yani ilaçlarla ilgili araştırma dalını öğrenen ilaçlarla kafayı bozmuş ve kanseri yenmek isteyen bir doktor. Kendisinin zamanında bir kanser hastası varken Deniz adında fazla doz vermesi sebebiyle maalesef bu hastası hayata gözlerini yumunda Tamer doktor da soruşturmaya alınıp önce ceza alıyor sonra da psikolojik rahatsızlık kapsamında değerlendirilip kendisini deli hastanesine yatırıyorlar. Belli süre hastanede yattıktan sonra karısının doğumu sırasında çıkan Tamer doktor, karısıyla iletişimsizlikleri sebebiyle iyice arası açılırken bir firmada iş buluyor ve giriyor burada kanser hastalığına tedavi bulmaya çalışırken bir tedavi bulduktan sonra bir gün iş yerine gittiğinde ortadan tamamen yok olsuğunu görüyor bu sırada hastalığının tekrar nüksetmesi sebebiyle sanki o iş yeri hiç var olmamış gibi davranılmasından ve takip edilmesinden dolayı çocuğuna ve eşine zarar gelmemesi için evi terk edip, eski bir arkadaşından yardım istiyor. Yardım istediği arkadaşının nişanlısı polis memuru da bu olaya karışınca Tamerin deli olmadığını kanıtlamak için araştırmalar yapılıyor ve bu araştırmalar neticesinde de olaylar karışıyor ve sonunda Tamerin deli olmadığı, ilaç için belli kişilerin parayla Tameri deli gösterdiği ve sonrasında da Tameri öldürdükleri ortaya çıkıyor.
Kitabın ortalarında ben de Tamerin hastalığından dolayı bu şekilde olduğunu düşünürken tamamen farklı bir olay ortaya çıktı, olay örgüsü çok güzel yazılmış ve birbirine çok güzel bağlanmıştı. Polisiye,gizem severlerin okuması gereken bir kitap. Okumadığınız her an çok şey kaybedeceğiniz bir kitap. Aslında Türkiye’de çığır açıcak şeyler bulan insanların neden daha sonrasında bir anda öldüğünü veya da ortadan kaybolduğunu çok güzel anlatan bir kitap olmuş.