Puan vermedi·207 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Haziran 2024 08:38 Merhaba 1k okurları!
Kabarık okuma listemin bir kitabını daha zihnime taşıdım. Bir ileti okudum bu sabah. Kitaplar yalnız okumak için alınmaz. Bazı insanlar kitapları alır, ilaç niyetine. Her kitap da her zaman okunmaz. Zamanı gelmesi lazım. Benim de bu kitapla tanışma zamanım https://1000kitap.com/MAFQ Hocamın okuduğu ana denk gelmiş demek ki. Sağolsun, kitaptaş olduk bir kitapta daha. Tabii hiç bozar mıyım duruşumu:) O bitirdi, ben geriden geldim. Bizim kitaptaşlığımız da biraz böyle. Kendine ait bir tarzı var. Marafona beraber başlıyoruz, sonra... Sonrası malum:)
Ne verdi bana kitap? Verim alabildim mi? Peki, bir şeyler katsın diye mi okuyorum ben kitapları, diye de sorgularım kendimi. Ama okuduğumdan bir şeyler sinmezse canıma, boşu boşuna sayfaları çevirmenin ne anlamı olur ki?
Canımın yandığı bir çok evreden geçirdi hayat beni. Belki de ondandır etkisi zayıf kaldı bende. Belki de işin içine siyasi göndermeler girdiğinde duygularım ölüyordur benim. Kim bilir... Ölüm! Bir değil, bin can alır aileden. İnadına yaşama tutunmak için birbirine kenetlenmiş olanların tek-tek bağını koparmadan zincirini koparmış hayat. Hayat mı, kader mi, zaman mı, orası da tartışılır tabii. Sen yaşamaktan vazgeçtikçe, o "kaçan kovalanır," şüarına sarılır, bırakmaz seni. Ne zaman ki mutluluk iplerinden örgü örersin ömrün geleceğe dair hayallerine, tam da o gün gelir, seni toprağın bol tarafıyla tanıştırır.
Umut mu etmeli? Umudun işgence olduğunu söyleyen filozofla da barışmıyordu yıldızlarım, ta ki çektiği acılardan haberdar olana kadar. Acı büyütür! Acı besler! Umudun bir adı da İnattır. Bir soru vardı izlediğim dizide; "Seni sen yapan nedir?" Düşündüm de, beni ben yapan inadımdır. Vazgeçmeyen tarafım, inatçı tarafım. Umuda tutunan inadım!
Fugui inatçıydı. Vazgeçmedi yaşamaktan. Her şeye rağmen, her zorluğa karşı ayakta kalmayı denedi. Ama yaşam savaşının kazanan tarafı olabildi mi? Verdiği kayıpların arasında inadı, umudu da var mıydı?
Canı yanan can yakar derler. Öyle değil o! Her insanın iki yüzü vardır ruhunda; Melek ve Şeytan. Kiminin melek tarafı büyür, kiminin Şeytanı beslenir acılarından. Merhametle yoğrulan kalpler melek tarafını diri tutuyor.
Fugui bana inadın, umudun baki kaldığını gösterdi. Kadere razı gelmiş bir eş, zorluklara meydan okuyan baba! Evin temeli baba üzerine kurulu. İnsan psikolojisi de ne yazık ki baba üzerine çalışıyor. Fugui iyi baba olabildi mi? Spoiler vermeme adına bu sorunun cevabını size bırakıyorum.
Bazen sadece yaşamak ister insan. Sadece Yaşamak!
Keyifli okumalarınız olsun.
Kitapdaşlığınız için teşekkür ederim https://1000kitap.com/MAFQ Hocam.