Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 15 Haziran 2024 22:00 ‘’En basit çözümlerden biri, kendinize ayırabildiğiniz saatlerde güzel bir dille yazılmış bir kitaptan birkaç sayfa okumaktır.’’
Kazuo Ishiguro, Günden Kalanlar kitabını yazmak için dört haftalık bir program hazırlamış kendine. Haftanın altı gününü ayırmış kendine ve bütün işlerini ertelemiş. İngiliz hizmetçiler ve dünya savaşıyla ilgili bir çok araştırma yapmış. Sürenin sonunda ise romanını hazır hale getirmiş.
Hayatını hizmete, Bay Lord Darlington’a adamış sadık uşak Stevens. Efendisi vefat edince yeni iş vereni Bay Farraday, Stevens'a kendi arabasını ödünç verir ve onu bir geziye çıkmasını söyler.
’Sizler, hizmet vereceksiniz diye bu koca evlerde kapanıp kalıyorsunuz, şu güzel ülkenizi ne zaman gezip göreceksiniz?’’
Başta anlamlandıramasa da Stevens kabul eder ve Cornwall bölgesine doğru yola çıkar. Çıktığı gezi boyunca Lord Darlington’u, eski günlerini, yaşadıklarını hatırlar, sorgular.
Hayal kırıklıkları, çaresizlikleri, yaşanması mümkün yaşanılamayanları, itiraf edemediği içinde yaşadığı aşkı.
Ve romanın aynı isimle bir başrolünde Antony Hopkins'in oynadığı bir filmi de mevcut. Okumak ve izlemek isteyenlere tavsiyedir. :)