Kendi şehrimden bir yazarın elinden okuduğum ilk kitap
2024 8. kitabı
Ne kadar sonunda kanlı sel'e kurban gideceklerini bilerek sonuna kadar bizi hazırlamışta olsa yine de o sayfaları okurken içim titredi. Sürekli " Hadi yaparsınız, kurtulursunuz ha gayret" diye diye okudum satırları. Maalesef ecelleri oraya kadardı çaresiz bi tebessümle veda ettim Canbolat ve Dündar kardeşlere. Daha önce hiç böyle tarihi - Anadolu köyü temalı bir kitap okumamıştım yazarımız sayesinde artık bi türe de meraklandim Gerçekten köyün kokusunu, işini, telaşasını gerçekten hissettim ve kavradım. Kendi köyümden ve çevremden benzer noktaları okumakta bana keyif verdi. Çok objektif ve yalın bir şekilde çevrenin ve etrafın o kültürün verildiğini söyleyebilirim çünkü biz Anadolu insanı gerçektende en saf temiz haliyle buyuz. Kitaptaki hikayenin yanında değerli yazarımızın hayatından parçaları okumak daha da ilgimi çekti çünkü bu insanlar sayfaları cevirdigimde kaybolan kitabı bitirdiğimde yok olucak insanların değiller gerçekten varlar. Kanlı canlı yaşamış varolmuş insanları okuduğumun bilincinde olmak beni kitabın içine daha çok çekti. Yazarımızın böyle renkli ve kendine has insanlarla tanışıp hayatlarını ve isimlerini hatta hikayelerinin bir kısmını bizimle paylaşmasi onları hiç ölmemiş sonsuza dek her okuyanın aklında yaşayacak ruhlara dönüştürmüş oldu.Kitabın başından sonuna kanlı sel'e kurban gidecek iki kardeşin başına geliceklerine kendimi alistirmistim ama onlardan sonra olanlar beni daha çok huzunlendirdi. Giden kurtuldu sanki kalanlar mahvoldu. Nurbanun'un başına gelenler , Canbolat'ın çocukları, Gülfidan hatun ve Peri... Ah Peri ahhh... Başından beri bukadar uğraşıp sonuna geldiğimizde bilmeme rağmen bukadar üzülmek beni bile şaşırttı gerçekten. Kalanların başına gelenler gidenlerin başına gelenlerden daha acıydı... Yazarımızın kitabın içindeki karakterleri gerçekten görmüş, bilmiş ve tanımış olması ve benimde değerli araştırmacı yazarımızı görüp bilip tanımam çok ayrı hislerle okuttu kitabı Hayalini kurduğun gelecekte belki de sen yoksundur derler ya kitapta sanki bu söylemi bana yaşattı.Sadece bu karakterlerle tanışmış olmanın yanında birçok atasözü deyim ve kelime de öğrendim hepsi de kulağıma küpe oldu. Fark etmediğimiz ne çok anadolumuzun dil zenginlikleri varmış meğerse. Gerçekten çok güzeldi elinize, değerli yazarımızın yüreğine kalemine sağlık Kanlı Sel Hasan Dikmen
2024 Okuma Raporları
Kanlı SelHasan Dikmen · Az Kitap · 202319 okunma