Başlangıç ve Hatırlamak İçin Güzel
2024 4. kitabı
Üniversite eğitim zamanlarımda bir dönem felsefe eğitimi almıştım. Son zamanlarda sosyal medyada gündeme gelen konuları ve felsefe tartışmalarını büyük bir merak ile takip ettim. Bazı bilgilerimi unuttuğumu gözlemlediğim için yeniden hatırlama ihtiyacı duydum ve yaptığım araştırmalar sonucunda bu kaynağa yöneldim. Öncelikle giriş aşaması için eseri başarılı bulduğumu söyleyebilirim. "Tanrı" , "Sanat" , "Siyaset" , "Bilim" gibi ana başlıkları ele alan bir anlatım tarzı var. 8 bölümden oluşuyor ve her bir bölümün alt başlıklarında konu ile ilgili öne çıkan görüşler ve bu görüşlerin itirazları ile ilgili temel bilgileri okuyuculara sunuyor. Başlangıç için güzel bir eser çünkü adeta sizleri felsefe ile tanıştırıyor. Eğer herhangi bir başlık sizleri etkilediyse, sizleri her seviyeye uygun ek kaynaklara yönlendiriyor. Bölüm bölüm olması beni olumlu yönde etkiledi doğrusu, çünkü okuduğum metni ara vererek düşünme şansım olduğuna inanıyorum. Eğer felsefeye giriş yapmak veya benim gibi eski bilgilerinizi şöyle bir tazelemek isterseniz tercih edebileceğiniz bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Sadece birkaç küçük eleştiri yapmak istiyorum: Çeviri konusunda acaba biraz daha iyi olabilir miydi diye düşündüm ve bazı yazım yanlışlarını fark ettim.
Felsefeye GirişNigel Warburton · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20221,903 okunma