2024 60. kitabı
Siz tehditlerin yalnızca yeryüzünde olduğunu mu sanıyorsunuz? . ISS, yine hep olduğu gibi yörüngesinde hızla yol alıyordur. Mürettebat ise çeşitli ülkelerden gelen astronotlardan oluşuyordur. Hepsi de uzayda bazı deneyleri gerçekleştiriyorlar. Yine fareler bu deneylerde kobay. Japon astronot Keniçi, denetimli kafeslerde yine bir deney yaparken farelerden biri eldivenli elini ısırır. Nasılsa hepsi sağlıklı olduğu için üzerinde durmaz ancak işin rengi hiç de öyle değildir. . Bir süre sonra gözleri kan çanağına dönen Keniçi, gittikçe sayrılaşır, kötülemeye başlar. Diğerleri ne olduğunu anlayana dek geçen sürede Keniçi'nin bedeni kasılmalar eşliğinde şişmeye başlar. En kısa sürede yeryüzüne inmesi gerekir. Kalkış hazırlıkları yapılır, iniş sırasında işler bir anda ters teper, yarı iniş, yarı düşüş yapar mekik. Çevresini anında askerler sarar, karantinaya alırlar. Nasa'da görevli Jack ise yaklaşmak ister ancak izin vermezler. Derken mekikten herkesi ölü çıkarırlar. . Olağanüstü toplantı yapılır, ISS'in görevini sürdürebilmesi için oradaki astronotlardan destek alınır. Ancak ortama yayılan, adına Khimaira denen bu yaratık, çoktan bulaşmıştır. Eşi ISS'de olan Jack, yörüngeye gitmek için kolları sıvar ancak gittiğinde canlı kimseyi bulamayabilir. Peki, neydi bu yaratık? Nasıl olur da böylesine güçlenebilir? Üstelik gözle de görünmüyordur. . Biyoloji, tıp, gerilim yazarından film tadında bir kurgu Yörünge. NASA ile askerin karşı karşıya geldiği, insanlığın büyük buluşlar için neleri göze alacağı, iyi isteklerin öngörülemeyen kötü sonuçlar doğurabileceği gözler önüne seriliyor. . Durum anlatıları, içsel konuşmalar bir tık fazla olsa da son 3'te birlikte iyice tırmanıyor gerilim. İnsanoğlu yaşam türlerini merak ettikçe daha çok olaylar yaşayacak. . Betikle esen kalın.
Gerilim
YörüngeTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20213,372 okunma