2024 438. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2024 19:15
LAURA Yardım edin Doktor, yardım edin; galiba geç kal­ dık. Bakın nefes almıyor. Dr. ÖSTERMARK (Hastanın nabzına bakar) Beyin kanama­sı. RAHİP Öldü mü? Dr. ÖSTERMARK Hayır, tekrar uyanabilir. Ancak ayıldı­ğında ne durumda olacağını bilemeyiz. RAHİP Önce ölüm, sonra yargı. . . Dr. ÖSTERMARK Yargı yok! Suçlama da yok! Siz insanla­rın alınyazısının Tanrı tarafından yazıldığına inanıyor­ sunuz, sayın Rahip, o halde bırakın bu konuda son sö­zü Tanrı söylesin. MARGRET Ah Sayın Rahip, son anında Tanrıya dua etti. RAHİP (Laura'ya) Doğru mu? LAURA Doğru. Dr. ÖSTERMARK Eğer öyle ise, hastalığı hakkında nasıl karar veremiyorsam, bu konuda da karar veremiyo­rum,böylece benim ustalığım sona ermiş oluyor. Şim­di ustalığınızı deneme sırası sizde Sayın Rahip! LAURA Ölüm döşeği başında söyleyecekleriniz bu kadar mı Sayın Doktor? Dr. ÖSTERMARK Evet, hepsi bu kadar... Daha fazlasını bilmiyorum. Kim biliyorsa buyursun konuşsun! BERTHA (İçeri girer ve annesine doğru koşar) Anne! Anne! LAURA Çocuğum! Yalnızca benim yavrum! RAHİP Amin! . .
Hayata Dair
BabaAugust Strindberg · Mitos Boyut Yayınları · 2012271 okunma