Puan vermedi·160 syf.··Beğendi
· ASANSÖR
159 syf.
Her sayfasını keyifle okuduğun yeni çıkan ve benim en çok kapak tasarımından etkilendiğim bir eser.Distopik-Bilim Kurgu olması beni zorlar mı diye düşünürken hiç zorlanmadan okudum.
Patusan bir zamanlar bol yeşillikli kelebekleriyle ünlü huzurlu bir tatil bölgesi adasıdır.Ta ki teknoloji devlerinden biri olan LK Holding bir çok projesiyle birlikte uzay asansörü kurmak için Patusan adasını ele geçirene kadar.
LK Holding'in projesiyle birlikte ada dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla, havaalanı ve limanla büyük bir değişime uğrar ve büyük bir metropol şehri haline gelir. Yerli halk ise bu durumdan rahatsızdır çünkü bir çok kişi bu proje başladığı andan itibaren başka adalara gönderilmiştir.Bu projeyi destekleyen olduğu kadar desteklemeyen grup örgütlenmeye gider.
LK Holding ise yapay zeka konusunda da en üst seviyede oldukları için bu teknolojiden yararlanarak çalışanlarının beynine kurtçuk yerleştirerek hata yapılmasını minimum seviyeyi indirirler.
Mac şirketin dış ilişkiler birinde çalışıyordur. Başkan Han Junghyuk ise iki yıl önce ölmüştür.Mac yeni çalışanlardan Çoy Gungvu'nun Başkan Han ile ilgili önemli bir sırrı bildiğini fark eder.Çoy Gungvu'nun geçmişini araştırmaya başlar. Araştırmaları sonucunda bu genç teknisyenin babasının geçmişte LK Holding ile çatışmasını öğrenir.Mac'in kafasını kurcalayan ise bu gencin işe alım sürecindeki sıkı denetimler nasıl geçtiğidir.Mac'e Çoy'da tanıdık gelen birşeyler fark eder ve gizemi çözmeye kararlıdır.Kafasında binbir tilki dönen Mac artık Çoy'un bir ajan olduğunu düşünür.
Çoy Gungvu kimdir?
Mac bu gizemi çözebilecek mi?
Kitapta fazla detaylara girilmemiş olması okuyucuyu boğulmaktan kurtarmış.En sevdiğim yanı ise karakterlerin hayatlarının kısa kısa bilgilerinin verilmiş olması oldu.Ben Çoy'u hafife alırken Başkan Han ile arasındaki bağlantı beni oldukça şaşırttı.Türü sevenler ve yeni birşeyler arayanlar için tavsiye ederim.
"İnsanoğlunun doğa için yapabileceği en iyi şey kendini doğadan uzak tutmak olurdu."
Kitapla kalın.