Asansör
Bir zamanlar huzurlu bir tatil yeri ve küçük bir ada devleti olan Patusan, LK Holding’in uzay asansörü projesiyle büyük bir değişim yaşar. Adanın yerli halkı, bu projeyle adanın büyük kısmını terk ederek başka adalara göç etmek zorunda kalır. Yeni liman ve havaalanı sayesinde ada, dünyanın dört bir yanından gelen insanların merkezi haline geldi ve uluslararası bir metropol olur. Ancak, yerli halkın bu durumdan memnuniyetsizliği örgütlenmelere yol açar.
LK Uzay’ın dış ilişkiler biriminden sorumlu olan Mac, kuruluş yıldönümü etkinliklerinde yeni çalışanlardan Çoy Gangvu’nun, iki yıl önce ölen başkan Han ile ilgili önemli bir sırrı bildiğini fark eder. Çoy'un geçmişini derinlemesine araştıran Mac, bu genç teknisyenin aile trajedilerini ve babasının LK Holding ile yaşadığı çatışmaları öğrenir. Çoy’un işe alım sürecindeki sıkı denetimlerden nasıl geçtiği konusunda şüpheye düşen Mac, Çoy’un bir ajan olabileceğini düşünür. Çoy’da Mac’e tanıdık gelen bir şeyler vardır ve Mac, bu gizemi çözmeye kararlıdır.
Kitap gerçekten evreni ile eşsiz ve zengin bir içerik sunuyor. Ancak, okurken bazı zorluklar yaşadım. Kitap, bana fazlasıyla ağır geldi ve betimlemeler açısından yetersiz buldum. Betimlemeleri fazlasıyla seven biri olarak, bana göre kitapta daha fazla betimleme olmalıydı. Konu itibariyle oldukça güzel düşünülmüş, ancak keşke kitap daha uzun tutulup betimlemelerle daha da zenginleştirilseydi.