Yaşar Kemal-Üç Anadolu Efsanesi
2024 3. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2024 19:38
Yaşar Kemal okumadıkça eksik kalırsınız,kültürünüze uzak kalırsınız.Toplumcu-gerçekçi anlayışın baş tacı olan Yaşar Kemal Türk edebiyatının da yapıtaşıdır.Onu okumaya dileyen İnce Memed şaheserinden başlar fakat bana kalırsa hem Yaşar Kemal ile tanışmak hem onun dilindeki yöreselliği tatmak hem de okudukça sular seller gibi akan olay örgüsüne tanık olmak için harika bir başlangıç kitabı.Aynı zamanda efsaneleşmiş üç yiğidi de tanımış olursunuz. Kitap birbirinden ayrı "Üç Anadolu Efsanesi"nin hikayelerini yazarın kaleminden bize sunuyor.Yeri geliyor duygulanıyorsunuz yeri geliyor öfkeleniyorsunuz.Bir yandan da Türk toplum yapısının -bugün bize gerici gelen durumlar dahil- efsaneler ile sekillendiğini de fark edebilirsiniz.En beğendiğim bölüm Karacaoğlan bölümü oldu.Halk edebiyatına hele ki güzellemeye sevdamı okşadığı içindir belkide. Yani er ya da geç Yaşar Kemal ile tanışın tabiki onun takdim ettiği efsanelerimiz ile de.Kendinizi Çukurova'nın ıpıssız ovalarında hissetmeniz olasıdır :) Okurken onun sözcüklerinin akıntısına kapılacağınızın garantisini veriyor,keyifli okumalar diliyorum :) Üç Anadolu Efsanesi Yaşar Kemal
Alıntı
Üç Anadolu EfsanesiYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202514,1bin okunma