2024 33. kitabı
Herkese merhaba, Bugün sizlere Sayın Özgür Balpınar’ın (( @ozgurbalpinar )) @indigogenc etiketiyle okucusu ile buluşan yeni kitabı #güneşekoşmak ile geldim. Yazarın kalemiyle; #portakalçiçekleri #canımarkadaşım #dünyayısırtındataşıyanbalık isimli kitaplarıyla tanış olmuştum. Okumadıysanız tavsiye ederim. Gelelim yeni kitabı #güneşekoşmak da bizi yüreklendiren Leyla’nın ve ülkesindekilerin yaşadıklarına. Her metin içerisinde kurgu vardır ancak bu kitapta eser miktarda olduğuna eminim. Eser miktarda diyorum, adil olmayan bir sav*şa o kadar uzun süredir seyirciyiz ki... Leyla ve ülkesi Filistin’deki çocuklar olası saldırılardan kaçmak için deyimi yerindeyse “yürümeden koşmayı öğreniyorlar” Koşup kaçamazlarsa herhangi bir suçları olmasına ya da delile ihtiyaç duyulmadan İsr*illi askerler tarafından gözaltına alınmaları kaçınılmaz. Leyla’da bu dezavantajlı kaderi avantaja çevirir iyi bir atlet olur. Ne güzeldir ki en güçlü destekçileri başta babası ve antrenörü olmak üzere ailesi ve arkadaşlarıdır. Türkiye’de gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılarak ülkesinin sesi olacaktır. Peki ya sen niçin koşuyorsun? Olimpiyatlara katılan bir sporcu tabii ki ülkesi için yarışacak. Ancak Leyla için bu yanıt yetersizdir. “Ben niçin koşuyorum?” sorusunu kalbine sora dursun, en azılı rakiplerinin kışkırtmalarına daha fazla dayanamayarak hata yapar. Telafisi mümkün değildir. Olimpiyatların başlamasına az bir zaman kalmıştır... Leyla olimpiyatlara katılabilecek mi? Bir sporcunun başına en kötü ne gelebilir? Ülkesinde yaşanan zulmü dünyaya haykırabilecek mi? Yeryüzünde yaşayan hiçbir toplum sömürgeyi, zulmü haketmiyor. O ya da bu şekilde... Bu kara talihin en kısa zamanda değişmesi, dünyanın gözünü açması ümidiyle Canım Merve’m Merve iyi ki tavsiyene uyup @herayokuyanlarkulubu olarak okuma listemize almışız Henüz okumadıysanız gönülden tavsiyemdir.Özgür Balpınar Güneşe Koşmak Her Ay Okuyanlar Kulübü
Güneşe KoşmakÖzgür Balpınar · İndigo Kitap · 2024376 okunma
1 Kitap 1 Kahveee
“Sana bir masal anlattım ve sen, uyandın.” ☀️ “Zeytin dalının elimden düşmesine izin vermeyin.” ☀️ “Peki, karanlıkta ne yöne doğru koşacağız baba?” ☀️ “İnsan olmak tek marifetiniz, lütfen özen gösteriniz.” ☀️ “En gerçek zafer, en zor zamanımızda kazanacağımız zaferdir.” ☀️ “Mucizeler insana güç verir!” ☀️ “-Son bir yarışa var mısın?” Gerçekten son yarışımız olacağını nereden bilebilirdim ki?