2024 15. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2024 00:10
Ben bu kitabı ismini çok tatlı bulduğum için aldım, en başta şunu söylemeliyim ki ben aforizma okumayı sevmiyorum ve bu bir aforizma kitabıymış. Bu kısım benim hatam buna bir şey söylemiyorum ama başka aforizmalar da okudum ve bence bu çok kötüydü. Öncelikle yazar sürekli çelişiyor. Farklı zaman dilimlerinden sözler olduğunu varsayarak bu kısmı mazur görüyorum ama yine de özellikle art arda okuyunca garip bir durum. Bir de kitapta bazı sözler sürekli farklı şekillerde tekrarlanmış. Şimdi öncelikle bu konuda çok araştırma yapmadım kitabın ön sözü son sözü olsa okuyup öyle konuşacaktım çünkü biraz ağır konuşacağım ama yazarın çok saçma bir algısı ve fikri var. Elimde olmasıyla birlikte henüz yazarın eserlerini okumadım ya da kendisiyle ilgili bir araştırmada bulunmadım, bunlar benim eksikliklerim ama sadece şu anki anlık düşüncelerimi yazdığım için mazur görülebileceğini düşünüyorum: Bu aforizma kitabını okuduğumda yazar bende şu algıyı yarattı “Ben en çok kendimi seven (burada problem yok), etrafımdaki en bilgili (burada biraz var) insanım.Yaptığım her şeyi kendimi eğlendirmek için yapıyorum. Herkes aptal tek zeki benim. Ayrıca tüm sanatçılar deli;)” Belki benim hatamdır, belki modum durumu etkilemiştir, bunu bilmiyorum ama kitabı okurken gerçekten tetiklendim. Yine de içinde güzel sözler vardı, bazı güzel tespitlerde bulunmuş çok güzel de kitapları olan bir yazar bunu biliyorum ve saygı duyuyorum ama dediğim gibi maalesef çok hoşuma gitmedi. Yine de çerezlik okunabilir.
Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda ParıldarOscar Wilde · Can Yayınları · 20247,1bin okunma
Kötü bir kitapla karsilasmissiniz size hemen begeneceginiz kitap onereyim Anna Karenina Satılamayanlar Uzun Hikâye