2024 25. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2024 00:16
Lisedeyim o dönem, şiire inanılmaz merak sarmışım. Her gün okul çıkışı bir kitapçıya uğrayıp şiir kitabı alıyorum kendime. Şairi kimmiş bakmıyorum şiir olsun yeter diyorum. Bir gün bayram zamanı memlekete gittik, yine elimde şiir kitaplarım. Dedem gördü bir sürü kitap, ne bunlar dedi. Şiir dedim. Kimlerin kitapları say bakayım dedi Nazım’dan başladım Cemal Süreya’dan devam ettim. Yok mu Rüştü Onur diye sordu, tanımıyorum ki o yazarı diye cevap verdim. Nasıl tanımıyorsun bizim sokağın adını da mı bilmiyorsun dedi. Dede dedim sen nerden biliyorsun şairleri şiir mi okuyorsun yoksa dedim güldüm ona, kızdı biraz nasıl bilmem amcamın oğlu o benim dedi. Önce bir şaka yapıyor sandım, sonra hemen Google’da araştırdım. Gerçekten de baya bizim buralardanmış dedim. Kısa bir muhabbet ettik orda öyle dedemle. Diyeceğim o ki, şiiri de, mektubu da, anısı da kalbimi dağladı geçti. Yolunuz bir gün Devrek’e düşerse meydanda bir anıtı var, görüp öyle geçin derim :) Rüştü Onur Bunu da eklemeden bitirmek istemiyorum :) Bir şair yaşamıştı Zonguldak’ta Adı Rüştü Onur’du Bilseydi hatırlanacağını Ölümünden sonra Memnun olurdu. Behçet Necatigil
Rüştü OnurSalâh Birsel · Sel Yayıncılık · 2021141 okunma