Zorlama
2024 19. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 21:38
Kardeşimin Hikayesi Zülfü Livaneli Kendisi Zülfü Livaneli 'nin okuduğum ikinci kitabıdır. Yazarın en iyi kitabı olarak geçtiği için okumak istedim ancak bence Serenad daha önde. Kitabın beğenmediğim yönlerinden başlamak istiyorum. Dili bence fazla basitti, 58 - 60 yaşlarında bir adam ve gazeteci kız ilişkisi pedofisel bir görüntü dışında asla bana geçmedi. Ludmilla' nın yaşadığı ilişki bile daha gerçekçiydi. Eminim çoğu okuyucuya daha çok geçmiştir. Sanki daha yazılırken herkes çok şaşırsın tarzında yazılmış gibiydi. Gereksiz uzatmalar vardı, katili tahmin edemedim ve biraz alakasız kaçtı bence. Ters köşe oldum ama çok zorlama bir ters Ayrıca katil üstünden başlayan bir hikaye bir anda arka plana atılıp Mehmet ' in hikayesine döndü. Dediğim gibi katil olduğu söylenen karakter ve katil olma sebebi de çok akla yatar cinsten değil. Sürekli unutmaktan bahseden bir kitabın ana karakteri unutmak yüzünden türlü belalar yaşıyor. Kitapta böyle de bir çelişki var. İyi yönlerine gelirsem akıcıydı ve sonlara doğru merak uyandırıcıydı ama başta da dediğim gibi asla yazarın en iyi kitabı değildi.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,6bin okunma