2024 8. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2024 22:40
“Eğer kader seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.” Yazarın hapishaneden kaçıp Hindistan’da yeniden hayat kurmasını anlatan kurguyla karışık otobiyografi romanı. Hangi bölüm kurgu hangi bölüm yaşanmış anlaşılmıyor ama okurken olayları yaşamış gibi oldum, kurgu hissi vermedi. Bombay sokaklarında ben de dolaştım. Yoksulluğu, dostluğu, kardeşliği, aşkı, cesareti, fedakarlığı ben de hissettim, yaşadım. Uzun zamandır okuduğum en güzel, en etkiliyici roman diyebilirim. Okurken devam kitabı Dağ Gölgesi’ni de Dağ Gölgesi hemen sipariş edecek kadar sevdim kitabı. (İncelemesi: #248526095) Hacimli bir kitap olmasına rağmen kısa sürede okunabilir. Dizisi de varmış izlediğimde güncelleme yapacağım. (Kitaptan bağımsız sırayla kurgulanmış ama kitapla uyuşan bölümler de vardı. İzlenebilir gayet. 8/10. Şunu da eklemek istiyorum ki kitabı okurken sinematografik bir şekilde seyrettim sanki. Ve diziyi izleyince de sanki tekrar izliyormuşum gibi oldu gerçekten çok güzel, başarılı bir kitap. Favorilerimden ilk üçe girer.) Hindistan sokaklarında dolaşmak, anı yaşamak için kesinlikle şans verilmesi gerektiğini düşündüğüm 10/10 eser. Ekstra olarak eklemeliyim ki kitaptaki Karla karakteri gerçekte tek bir kişi değilmiş birden fazla kişinin kurgulanmış hali olduğuna dair yazarın bir açıklamasını gördüm. Gregory David Roberts
ShantaramGregory David Roberts · Artemis Yayınları · 20242,085 okunma
Ezgi Demirci