Puan vermedi·394 syf.····Okunma: 30 Temmuz 2024 22:00 · Jane AUSTEN...
Eskiden beri severek okuduğum bu kitabın benim için artık bir özelliği de çoook sevdiğim bir arkadaşımın ennn sevdiği filmin kitabı olması. Pride and Prejudice... Gurur ve Önyargı, Aşk ve Gurur.
Tekrar okudum çünkü onun doğum günü yaklaşıyor(10 Ağustos) ve ben özel bir şey yapmak istedim. Dışımızın çok kişi tarafından yadırganan ve hatta çoğu zaman gözlerle yargılanan bir uyumsuzluğu var. Çok da tın. İç dünyamız öyle değil ama. Bu da bizi bir arada tutan şey. İçimiz o kadar yaklaştı ki artık konuşmadan anlaşma evresine gidiyoruz. Şu an aynı cümleye başlama evresindeyiz. Beyin entegrasyonumuz tamamlanmak üzere...
Çok fazla şeye gönül bağı bulunmadığını bildiğim için neredeyse 20 yıldır (Pride&Prejudice-2005 )izlediği bir film olan Aşk ve Gurur'un kitabını ona hediye etmek istedim. Filmin yerini tutmayacak onun için biliyorum o yüzden tekrar okudum ve bir sürü alıntı yaptım kitabında. Filmde olmayıp kitapta olan bir sürü yeni duyguyla tanışacak. Sevecek bunu biliyorum. Ayrıca ben de bir şey daha keşfettim bu okumada. Yaralı Kalp filmini izletmiştim ona. Ediz Hun ve Filiz Akın'ın çok sevdiğim bir filmi. Asla bu iki film arasında bir bağlantı kurmamıştım sadece ilk Gurur ve Önyargı'yı bitirdiğimde Darcy olsa olsa Ediz Hun olurdu dediğimi biliyorum. Kitabı tekrar okuduğumda çok fazla benzerlik keşfettim. Tamamen duygu durumu benzerlikleri. Senaryosal değil. Geçen gün filmi çok beğendiğini söylediğinde bu kadarını benim bile tahmin etmediğimi fark ettim.
Kitabı bitirdiğimden beridir seninle konuşmamak için kendimi zor tutuyorum dostum.(01.08.2024)
Bunu yazıyorum çünkü bu aralar buraya bakabilecek durumda olmadığını görüyorum. Hayırlı sprintler :)
Filmi de izledim tabi bu sefer senin bakışınla. Yani Darcy'nin dişlerinin gözükeceği şekilde güldüğü tek sahnenin Elizabeth'in yüzüne bakarken olması müthiş dehşet bir şey. O kadar sıcak ki. Hele o gülüş öyle birinden geliyorsa. Ve bir sürü ıvırt zıvırt şey biriktirdim kafamda kalbimde daha. Bekliyorum.
Çok afili bir hediye mi bilmiyorum ama kalpten olduğuna inan. Doğum günün kutlu olsun dostum.
Nice hisli, bizli yıllara...
@gallemit3 mission completed.
#prideandprejudice