2024 10. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2024 00:20
Kör Baykuş bir ay önce Instagram'da karşıma çıkmıştı.Elimdeki kitapları kütüphaneye teslim etmek için gittiğimde yeni bir kitap almayı düşünmüyordum. Sonra çocuk kitapları tarafına yöneldiğimde kitabı orada gördüm ve okumak istediğim bir kitap olduğu için alayım bari dedim tevafuk işte:) Fakat çocuklara yönelik bir kitap olmadığını düşünüyorum.Tahminim kitabın isminden ve ince bir kitap olmasından dolayı çocuk bölümüne konulmuş. •Kitaba geçecek olursak Okumaya başladığımda bir yerde tıkandığımı hissettim ve hem Sadık Hidayet'i hem de kitabı daha iyi anlamak için biraz araştırma yaptım.Sürrealist ve soyut bir kitap. Sadık Hidayet doğunun Kafkası olarak bilinir.O ruh hali, intihar ederek ölmesi bize bu kitapta kendisi ile ilgili ipuçları verilmiş. Bu yüzden Sadık Hidayet'in ruh halini bu kitapta görmek çok mümkün. •Kitabın konusu ; Spoiler olabilir! Net bir konusu yok kahramanımızın bir adı dahi yok bu durumda biraz kendi hayal gücünü katmak durumunda kaldım ve ben kahramanı bir hasta ya da hayatının sonlarına doğru terk edilmiş bir adam olarak tasvir ettim.Sanki önceki yaşamındaki insanları sanrı veya rüya yoluyla kendi zihnindeki davranışları ve karakteriyle yeniden karşımıza çıkartmış gibi...Dikkatimi çeken seylerden biri yazar en az üç defa nilüfer çiçeğinden bahsetti.Yazar için ayrı bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Bu kitabı sakin ve bol altını çizmeli bir şekilde okuyun. İyi okumalar!
İnceleme
Kör BaykuşSadık Hidayet · Nora Yayınları · 201836,7bin okunma