2024 61. kitabı
“Ben Muhammed’im. Ben Ahmed’im. Ben, küfrün benimle mahvedildiği Mâhî’yim. Ben insanların arkamda toplandığı el- Hâşir’im. Ben el- Âkıb’ım.” ( Buhârî, Menâkıb, 17.) “Tövbe peygamberiyim. Rahmet peygamberiyim.” ( Müslüm, Fedâil, 126.) Efendimiz (s.a.v.)’in hayatını belki içimizde bilmeyen yoktur ancak bir de bu kitabı okuyun, derim. Öyle güzel anlatılmış ki... hiç unutmasak da arada elimize alıp okumak gerçekten iyi gelebiliyor. Üslup gerçekten çok güzel. Betimlemelerle mest oldum, diyebilirim. “Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler, hoşnutluklarından dolayı ilim talebesine kanatlarını serer. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli âlim kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır. Âlimin, abide (ibadet edene) üstünlüğü, (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından) ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz âlimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberler miras olarak ne altın ne de gümüş bırakmışlardır. Onların bıraktıkları yegâne miras ilimdir. Dolayısıyla kim onu alırsa büyük bir pay almış olur.” (Tirmizî, İlim, 19.) Ay Işıyınca Kudret Ayşe Yılmaz
Ay IşıyıncaKudret Ayşe Yılmaz · Dib Yayınları · 2020134 okunma