Gönderi

9/10
·168 syf.··
Beğendi
·
2017 61. kitabı
·
29 saatte okudu
·
Okunma: 27 Ekim 2017 23:06
"Eee, ne olacak şimdi ha?" Kitap bu soruyla başladı ve ne olmadı ki! Alex neler yapmadı sonrasında kendisinde neler yapılmadı? Kitabı okumaya başladığınız ilk dakikadan itibaren kendinizi müthiş bir argo şöleninde buluveriyosunuz ey kardeşlerim ve biricik kankalarım! Alex'ten rol çaldığıma bakmayın, içimdeki sokak jargonunu canlandırdı. Artık çevremdekilerle de bu şekilde anlaşıyorum, çakozladınız mı durumu? Çevirmen "Dost Körpe" kankama da hakkını teslim edelim. İngiliz argosunu Türk argosuna böylesine çevirmek hakkaten büyük iş. Neyse Alex'in hayatını dikizleyelim biraz. Tam bir sokak serserisi olan Alex ve mafyası yaşadıkları çevreyi geceleri yaşanılmaz kılıyorlar adeta. Önlerine çıkanı gasp edip marizliyolar şey yani ağız burun dağıtıyorlar. Üstünde başında ne varsa soyup soğana çeviriyolar filan ey kardeşlerim. Gasp'ın yanında hırsızlık, adam yaralama, tecavüz bok püsür ne ararsan var. Kitabın ikinci bölümü diyebileceğimiz kısımda ise Alex'in ıslah edilme süreci var. Alex çektirdiklerinin karşılığını fazlasıyla alıyor almasına da burada kitabın etik sorgulaması filan başlıyor ey kardeşlerim. Velhasıl kitabın üslubunu az buçuk çakozladığınızı düşünüyorum ey kardeşlerim. Okumak isteyen bu durumu göz önüne alarak okusun. İncelemeye Alex'in çağrısı ile son verelim. Küçük kankanız Alex'le birlikte her yere gittiniz, onunla birlikte acı çektiniz ve bizim Tanrı'nın yarattığı en adi piç kurularından bazılarını dikizlediniz, hep eski kankanız Alex sayesinde. Cidden korkunç, adi, şerefsiz bir dünya bu ey kardeşlerim. Küçük kardeşiniz Alex'inizi arada sırada hatırlayın. Amin. Ve de bok püsür.
Edebiyat
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113bin okunma
·
44 Gösterim
5 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
😄👏👏👏👏 gerçekten okurken dile pelesenk edecek kadar zikredilen argolardan sonra bu kitap ancak böyle yorumlanır. Tabi psikolojik açıdan ele almak farklı bir durum👌
Mehmet D.
Gönderi Sahibi
Küçük kankamın ağzına yakışıyordu :)
merhaba bu tarz yeraltı edebiyatı argo tarz seviyorsan "namus namına tutuklusun." kitabını öneririm profilimde inceleme ve alıntılar mevcuttur :)
Okumak istediğim bir kitaptı incelemenden sonra daha bi merak ettim doğrusu
Mehmet D.
Gönderi Sahibi
Valla ben de adını çok duyuyodum ama hiç böyle bi içeriği olduğunu tahmin etmezdim. Gerçi bu isimdeki bir kitabın içeriği nasıl tahmin edilebilir bilemeyeceğim
Nasıl güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık
Mehmet D.
Gönderi Sahibi
İncelememi dikizlediğin için teşekkür ederim :/
Çok güzel bir inceleme olmuş kankam.
Mehmet D.
Gönderi Sahibi
Eyvallah moruk