Çizgili Pijamalı Çocuk
2024 16. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2024 19:46
John Boyne'nin ünlü eserlerinden biri olan Çizgili Pijamalı Çocuk Romanında size 9 yaşındaki Bruno eşlik ediyor. 20 bölümlük kitabın ilk bölümlerinde Berlindeki 5 katlı evinden, içerisinde yaptığı keşiflerden yaşadığı sokağın ne kadar güzel bir yer olduğundan ve evdeki kurallardan bahsediyor. Her şey bir akşamüstü eve geldiğinde eşyalarını toplayan Maria'yı(hizmetçi) görmesiyle başlıyor. Artık hiçbir şey aynı olmayacaktır çünkü babanın işi nedeniyle (kumandan) çok sevdiği evine ve Berlin'e hiç benzemeyen bir yere Out-With'e gidiyorlar. Burası olayların başladığı ve gerçeklerin okuyucuya anlatıldığı kısmı içeriyor. Out-With'in sadece bir evden ibaret olmadığını, tel örgünün diğer tarafında ne olduğunu bunca barakanın içindeki yaşamı Shmuel aracılığıyla öğrenmeye başlıyorsunuz. Sürükleyici ve açık üslubu ile diğer bölümü iple çekiyor, devamında ne olacağını sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Sonunda ise toparlanmak için kendinize zaman vermeniz gerekiyor çünkü anlatılanların gerçek oluşu yüzünüze tokat gibi çarpıyor.
İnceleme
Çizgili Pijamalı ÇocukJohn Boyne · Tudem Yayınları · 202150,6bin okunma