**** Hasan Ali ToptaşHasan Ali Toptaş KİTAPLARI VE DİĞER GÜZEL KİTAPLARI OKUMA ETKİNLİĞİ**** “Bugünkü dünyanın uğultusu, anlamların yerinden oynadığı, araya silah patırtılarının girdiği, kalın ve rahatsız edici bir şey.” Değerli arkadaşlar, hepinize merhabalar. Hiç lafı uzatmayarak bu uğultudan biraz olsun uzaklaşmak için sizi sürekli yaptığımız, belki de en çok sevdiğimiz, şeyi yapmaya davet ediyorum: Kitap okumaya. Hasan Ali Toptaş’a hayranım. Tek kelimeyle. Sitede daha önce Hasan Ali Toptaş okuma etkinliği yapılmış ama ben yetişememiştim. Şimdi de bunu hem telafi etmek hem de üstüne eklemek için bir etkinlik planladım. Yaklaşık 2 3 aydır bunun için çalışıyordum. Çok kapsamlı iki liste çıktı bu sürenin sonunda. Hemen etkinliğe gelelim. Etkinliğimizde iki farklı liste var. İlk liste henüz Hasan Ali Toptaş okumamış ama okumaya başlamak isteyenler için. Bu listeyi Hasan Ali Toptaş’ın üslubunu en iyi şekilde anlamak için belirli bir sıraya göre derledik. İkinci liste Hasan Ali Toptaş’ın sevdiği, okuduğu ve kitaplarında bahsettiği yazarların kitaplarından oluşuyor. Bu listede çokça nitelikli eser bulunmakta. Alt tarafta etkinlik için genel kurallara ve listelere ulaşabilirsiniz. Not: Yapmanız gereken tek şey listelerin birinden kitap ya da kitaplar seçip iletinin altına katılmak istediğinizi belirtmeniz. Not 2: Etkinlik 10 Kasım günü başlayıp 1 Ocak 2018’e kadar devam edecek. Bu sürede dilediğiniz kadar kitabı okuyabilirsiniz. Süreyi uzun tutmamın sebebi Hasan Ali Toptaş’a aşinalık sağlamak ve nitelikli eserlerin okunmasına teşvik etmek. Not 3: Hiç Toptaş okumadınız ama 2. listede okumak istediğiniz bir kitap var. Etkinliğe yine de katılabilirsiniz. Aynı şekilde etkinliğe 1. listeden bir kitapla başlayıp 2. listeden bir kitapla devam edebilirsiniz. Listeler arasında geçişler de yapabilirsiniz. Not 4: Türk yazarların bazılarında belli bir eser seçmedim. Listedeki yazarların elinizde hangi kitabı varsa okuyabilirsiniz. Not 5: Liste 1’deki sıralamaya uymak tamamen size kalmış. Not 6: Etkinliğin başladığını belirten, katılımcı listesini içeren ve okunan kitaplar hakkında yorumlarınızı paylaşabileceğiniz yeni bir iletiyi 10 Kasım günü paylaşacağım. İşte listelerimiz: Hasan Ali Toptaş okuma listesi(sırası): Sonsuzluğa NoktaSonsuzluğa Nokta Uykuların DoğusuUykuların Doğusu Ölü Zaman GezginleriÖlü Zaman Gezginleri YalnızlıklarYalnızlıklar Bin Hüzünlü HazBin Hüzünlü Haz GölgesizlerGölgesizler Harfler ve NotalarHarfler ve Notalar HebaHeba Geçmiş Şimdi GelecekGeçmiş Şimdi Gelecek Kayıp Hayaller KitabıKayıp Hayaller Kitabı Hasan Ali Toptaş’ın sevdiği, okuduğu yazarların ve kitapların listesi: Yabancı Yazarlar: Franz Kafka-Bütün kitapları Marcel Proust-Kayıp Zamanın İzinde Serisi Miguel de CervantesMiguel de Cervantes - Don Quijote (2 Cilt Takım)Don Quijote (2 Cilt Takım) Emil Michel CioranEmil Michel Cioran - Çürümenin KitabıÇürümenin Kitabı / Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜstüneDoğmuş Olmanın Sakıncası Üstüne James JoyceJames Joyce - UlyssesUlysses Laurence SterneLaurence Sterne - Tristram ShandyTristram Shandy Carlos FuentesCarlos Fuentes - AuraAura Elias CanettiElias Canetti - KörleşmeKörleşme Jorge Luis BorgesJorge Luis Borges - FiccionesFicciones Julio CortazarJulio Cortazar - SeksekSeksek / Mırıldandığım ÖykülerMırıldandığım Öyküler https://1000kitap.com/yazar/Italo-Calvino - Görünmez KentlerGörünmez Kentler / Bir Kış Gecesi Eğer Bir YolcuBir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu Truman CapoteTruman Capote - Tiffany'de KahvaltıTiffany'de Kahvaltı Milan KunderaMilan Kundera - Roman SanatıRoman Sanatı / Saptırılmış VasiyetlerSaptırılmış Vasiyetler / Varolmanın Dayanılmaz HafifliğiVarolmanın Dayanılmaz Hafifliği Gabriel Garcia MarquezGabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık YalnızlıkYüzyıllık Yalnızlık / Yaprak FırtınasıYaprak Fırtınası Robert M. PirsigRobert M. Pirsig - Zen ve Motosiklet Bakım SanatıZen ve Motosiklet Bakım Sanatı Robert MusilRobert Musil - Niteliksiz Adam 1Niteliksiz Adam 1 / Niteliksiz Adam 2Niteliksiz Adam 2 Louis Ferdinand CelineLouis Ferdinand Celine - Gecenin Sonuna YolculukGecenin Sonuna Yolculuk Samuel BeckettSamuel Beckett - MurphyMurphy Cesare PaveseCesare Pavese - Yaşama UğraşıYaşama Uğraşı Vladimir NabokovVladimir Nabokov - Edebiyat DersleriEdebiyat Dersleri Türk Yazar ve Şairler: Ahmet Hamdi TanpınarAhmet Hamdi Tanpınar Oğuz AtayOğuz Atay Yaşar KemalYaşar Kemal Orhan KemalOrhan Kemal Yusuf AtılganYusuf Atılgan Bekir YıldızBekir Yıldız Faruk DumanFaruk Duman Ferit EdgüFerit Edgü Sait Faik AbasıyanıkSait Faik Abasıyanık Bilge KarasuBilge Karasu - GeceGece / Göçmüş Kediler BahçesiGöçmüş Kediler Bahçesi / Narla İncire GazelNarla İncire Gazel Kemalettin TuğcuKemalettin Tuğcu - Köyünü Unutan AdamKöyünü Unutan Adam https://1000kitap.com/yazar/vusat-o-bener - Bay Muannit Sahtegi'nin NotlarıBay Muannit Sahtegi'nin Notları Tahsin YücelTahsin Yücel - Yazın, Gene YazınYazın, Gene Yazın Turgut UyarTurgut Uyar - Büyük SaatBüyük Saat Edip CanseverEdip Cansever - Sonrası Kalır 1Sonrası Kalır 1 / Sonrası Kalır 2Sonrası Kalır 2 Şükrü ErbaşŞükrü Erbaş - Bütün Şiirleri 1Bütün Şiirleri 1 / Bütün Şiirleri 2Bütün Şiirleri 2 10 Kasım günü görüşmek üzere. Sevgi ve saygı ile…
2.362 Gösterim
Ben de katılmak isterim.
Tabii ki. :)
Murat ne kadar emek vermişsin , iletiyi yeni görüyorum :) 1 sene olmuş, 2. Tur mümkün mü güncellenmiş yeni sürüm :)
Murat Sezgin
Benden geçti artık abi. Nigra devraldı bu işleri. :))
Size güvenerek yazarın tüm kitaplarını satın aldım ️ Sonsuzluğa nokta ile başlıyorum
Olsun, sorun yok. :)
Merak edilen bir yazar, geniş kitap listesi, uzunca süre... Başlama zamanı da sınavlarımın bittiği haftaya denk geliyor. Katılmamam için hiçbir sebep yok herhalde. (:
Murat Sezgin
Ben de göremedim öyle bir sebep. :)
Ben bu siteye Yeni kayıt oldum ve ilk sizin etkinliğinizi gördüm. Ben de katılıyorum
Tabii ki. :)
Murat Sezgin
Değerli arkadaşlar, Ocak 2018'e kadar devam edecek etkinliğimiz yarın başlıyor. Yarın katılımcı listesinin de yer aldığı yeni bir iletiyle duyuracağız. Şimdiden keyifli okumalar. :)