Dansı ölüm idare ediyor,
2024 99. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2024 14:34
“İnsan olmanın ne demek olduğunu her geçen gün daha az bileceğiz.” Kehanetler kitabı S:13 (e-kitap) Politikayı ve politikacıları, toplumu, kapitalist sistemi, kiliseyi insanın bencil ve ikiyüzlü yanını hiciv yüklü bir eleştiri ile anlatan bir roman. José Saramago , toplumun, kapitalizmin uygulamaya soktuğu, öğrenilmiş insan olmayı ve öğretilmiş kalıplaşılmış bilinen doğruları, önümüze koyulan kuralları bir bir yıktığı kurgusunda, edebiyat ve yazıya dair kuralları da alt üst etmekten çekinmiyor. ölüm özel isim ve Ö büyük yazılmaz… “Gerçekler aksini gösterse de mi, Zaten işin başından beri yaptığımız da bundan ibaret, gerçekleri yadsıdık hep ve işte geldiğimiz nokta bu, “( kilise eleştirisi). S:39 (e-kitap) İki bölümden oluşuyor roman, ölümün olduğu ve olmadığı kısım olarak ayrılıyor. Körlük kitabı ile başlamış görmek ile devam etmişti Görmek kitabının sonu ise ölüm bir varmış bir yokmuş diye bitiyor. Doğal olarak serinin üçüncü kitabı diye başladım ama José Saramago “hayırdır öyle olacak diye bişey mi var “ dercesine “Ertesi gün hiç kimse ölmedi”diye başlıyor ve diğer iki kitaptan hiç bir belirti olmadan ölüm üzerine yazıyor. Kişisel düşüncem Körlük harikaydı #232436059 , Görmek #235621892 daha aşağıdaydı, bu kitap ise beni baya sıktı akmadı, sadece sonu oldukça ilgi çekiciydi,seriden bağımsız bir kitap ama seriye devam edenler öyle zannedenler için bilgilendirme olarak not düşmek istedim.
Ölüm Bir Varmış Bir YokmuşJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202015,4bin okunma
13 +1'leme
2.738 Gösterim