2024 267. kitabı
Tek kelimeyle büyülendim. Bazı çocuk kitapları, bence tüm yetişkinlere okutturulmalı. Bencillik, karşımızdakinin sevgisini görmezden gelmek ( bu bir elma ağacı olsa bile) ne kadar büyük bir acımasızlık örneği. Kahramanlarımız bir elma ağacı ve çocuk. İki bakış açısından da kitabı anlatmak isterim aslında ama bu sefer her şeyi söylediğim için kitabı okumayacaksınız. Okuyanlar, yazsınlar. Kitabı onlarla tartışalım. ”Almadan vermeyi, karşılıksız olsa da sevmeyi, vermenin bir mutluluk sebebi" olduğu anlatılmak istenmiş belki ama kitaptaki hangi kahramana göre?.. İnsan gerçekten karşılıksız kendinden ne kadar verebilir?.. Okuyun, mutlaka okutun derim. Bazı şeyler, daha az acıtsın, diye yaşanmadan okunmalı ufak bir tecrübe olmuş olur. Bu arada kitap; gerek kapak tasarımı gerek çizimleri göz önünde bulundurulduğunda da çocukların beklentisini karşılayacak niteliklere sahip. Bazen kalbimize de bir şeyleri sorgulatmak gerekir. Kalbinizi canlı hissettirecek kitaplarla kalın. Cömert Ağaç Shel Silverstein
Cömert AğaçShel Silverstein · Bulut Yayınları · 2018182 okunma