Gönderi

184 syf.
2/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
DÜNYANIN EN ÇOK ABARTİLAN KİTABI
Neden Simyacı dünyanın en çok abartılan kitabı?: ytbe.one/lFYm2W7uV0o Evrenin dili, kişisel menkıbe, evren işaretleri, sözcüklerin ötesinde bir dil, evrenin işbirliği bla bla bla... 1000kitap'ta inceleme yapması içimden gelmeyen nadir kitaplardandır Simyacı. "Ha şimdi sen bu kadar popüler ve beğenilmiş bir kitabı
Simyacı
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2023206,2bin okunma
··1 alıntı·
4 artı 1'leme
·
60,4bin görüntüleme
Ronin Himura okurunun profil resmi
Gereğinden fazla abartıldığını düşündüğüm yazarlar hatta içlerinde bazıları müsvedde; 1- Zülfü Livaneli 2-Ahmet Ümit 3-Ayşe Kulin 4-Jean Grange 5- Elif Şafak 6- Paulo Coelho 7-Jose Mauro De Vasconcelos 8-Sarah Jio Ve maalesef ülkemizde kitap okuyan kısmının %90 ının bunları hatım etmesi. O kadar rağbet var ki bu yazarlara 50.baskıyı görenler bile var.
Sümeyye Başyiğit okurunun profil resmi
Roman sadece bir kişisel gelişim romanı değil, aynı zamanda yazarın felsefi bir bakış açısı var. Kendini ve hayatı sorgulayan, hayatın mesajlarıyla ilgilenen, büyük resmi görmeye çalışanlar için gayet güzel bir eser. Romandaki hikaye basit olabilir. Her yaştan insana hitap etmesi açısından bir yazar olarak felsefi romanlarda basit hikayelerin tercih edilmesi gerektiği kanısındayım. Felsefeyle ilgilenen çok az insan var ve basit hikayelerle insanı bu alanda araştırmaya itecek her eseri takdir ederim. Bu kitapta evrenin dili, ebedi hayat iksiri ve felsefe taşı gibi insanın kendini gerçekleştirme yolculuğuna işaret eden önemli noktalar vardı... İnsanın hayatını değiştiren, baştan şekillendiren kitaplar vardır. Benim için bu eser öyleydi. Bundan bir buçuk yıl kadar önce okuduğum bu eser sayesinde felsefeye ilgim arttı ve o günlerden beri araştırmalarıma devam ediyorum. Simyacı karakterinde Şems-i Tebrizi'nin tarihi kayıtlardaki özelliklerini görmek beni daha bir mutlu etti. "Yabancı yazarlar da artık sırrın neyde ve kimde olduğunu, hayatın nasıl ve neyle anlam bulduğunu biliyor artık" dedim kendi kendime. Çok fazla Dan Brown, Jane Casey gibi olayları temadan daha çok önemseyen ve okuru geliştirici mesajlardan çok olayların gidişatını önemseyen yazarların kaleme aldığı karmaşık hikayelerden oluşmuş kitapları okuyan arkadaşlar elbette "Simyacı"yı basit bulacaktır. Fakat dediğim gibi sadece kişisel gelişim olarak değil felsefi açıdan da önemli noktalara değinmiş yazarımız. Tabi ki herkesin düşüncesi aynı olmayabilir. Bu uygulamayı eserleri incelemek, yorumlamak, üzerinde konuşmak için kullandığımıza göre yorumunuza saygı duyuyorum ve sizin bu yorumunuza karşı tavır almak yerine farklı bakış açılarından bakmayı sevdiğimden yorumunuzu sonuna kadar okudum. Sevgiler...
Sude okurunun profil resmi
Bence bu kitabın herkes üzerinde aynı etkiyi bırakmayacak olması çok açık bir gerçek. Arayış ve sorgulama içindeki insanlarda muhteşem bir iz bırakıyor, okuduğumda içimi ürperten ve bittikten sonra beni uzun uzun düşünmeye iten bir kitap olmuştu.
Şeyma R.GZN... okurunun profil resmi
Oğuz merhaba, güzel ve samimi inceleme tebrikler. Ancak sanat söz konusu olduğunda asla kusursuz eser yoktur. Her bireyin beklentisi ve ihtiyaci farklıdir. İhtiyaçlar belirler çoğu zaman sonucu, eser doksanlı yıllarda çok popülerdi. Teknolojik gelişmelerin yavaş yavaş baş kaldırdığı bir hayat karşısında diyor ki: "dengede ol. Dengeli yaşa ve hayat amacını keşfet." O günün koşulları ile aynı koşullarda olduğumuzu iddia etmek gerçekçi olmaz. Şu anda tutacak tek trend var, sosyal medyadan uzak durulmasını salık veren bir bilim kurgu :) belki, kim bilir.
Osman Berk okurunun profil resmi
Hadi canım sende... Mevlana mesnevisinden alınmış güzel bir hikayedir. Kader üzerine kuruludur. Evrenin ruhu duadır, geçmişe baktığımızda gönülden isteyip azmettigimiz şeyler bir şekilde olmuştur... Bir sürü ders var, 2 damla hikayesi bile başlı başına olay... 1997 yılında okumuştum, halen beynimde... Santiago idi heralde genç. Mesnevi okuyun, üstüne bunu... Güzel bir yemek üzerine tatlı yemiş gibi olursunuz.
Çağla okurunun profil resmi
bu kitap hakkindaki dusunceleriniz beni sasirtti ve size katilmiyorum
TUĞBA ÖZTÜRK okurunun profil resmi
Simyacı, Sidartha, Ferrarisini Satan Bilge vb. kitaplardan hakikati öğrenmeye çalışmak bana hep sömürgeciliği anımsatıyor. Zengin yeraltı yerüstü kaynaklarını sömürdüğün halktan aldığın hammaddeyi işleyip tekrar onlara satarsın. Tabi bu arada halkı cahilleştirip ulaşmaları gereken mükemmel bilgi ve taknolojinin sende olduğuna onları inandırırsın. Onlarda seni mükemmel bir idol olarak görüp senin yolundan yürümek için canla başla çalışırlar. Hoşgeldin modern kölelik. İşte bu tarz kitaplar da oryantalizm potasında eritip menkıbelerden ibaret hale getirdikleri Hint, Çin ve İslam gibi medeniyetlerin öğretileriyle kendilerine bir yol çizmeye çalışan batılılar tarafından yazılmıştır. Eğer biz İslam medeniyetinin bir evladıysak bu hammadde zaten bizim. Ferrari almak yamazki kitabımızda satalım.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Tam da demeye çalıştıklarımın detaylı bir özetini vermişsiniz, çok teşekkürler
2 sonraki yanıtı göster
Cihat okurunun profil resmi
Kitap okudukça zevklerimiz de incelmeye başlar. Daha rafine kitaplara yönelmeye başlarız. Kıyıda köşede kalan, hatta çoğu insanın bilmediği gizli hazinelere erişmenin zevkini tatmak için gözler hep bir arayıştadır.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Oo Cihat nerelerdesin sen biraderim
1 sonraki yanıtı göster
Dilara okurunun profil resmi
Size saygıyla katılmıyorum. :) Ben kitabı beğendim okurken zevk aldım. Bu kitaba biraz da fantastik bir roman okuyormuşçasına baktığınızda gayet güzeldir.
Seda Y. okurunun profil resmi
Ben de şimdi bitirdim ama resmen zorla okudum. Kitap hiç içine çekmedi beni sevemedim bir rürlü. Ama o kadar yüceltiliyor ki acaba dedim bende mi sorun var. Sizin yorumunuzu görünce içim rahatladı.
Gökhan