2017 29. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2017 23:17
Geç kalınmış bir inceleme oldu ama hep aklımdaydı yazmak. Bende ilham bekledim sanırım :D Bir insan sadece ders içerikli kitaplardan öğrenmeyi gerçekleştirmez. Karşına hiç fark etmediğin anda biri çıkar ve senin düşünce dünyanı bir anda değiştirir. ‘Serenad’ kitabında da gördüğümüz bir durumdur bu. Zülfü Livaneli’nin romanlarını okumayı çok seviyorum. Kitabın dili, her zaman her yerde okunabilecek bir üsluba sahip. Kitabın yarısını otobüste ve serviste okudum diyebilirim. Kitapta ele alınan aşk hikâyesini okurken –bu nasıl bir aşk 60 yıl sürmüş ancak anıları ve acıları daha dün gibi taze kalmış- dedim. Bu hikâyeyi okurken sebebinin siyaset, devlet politikaları olması beni çok sinirlendirmişti. Bunları düşünürken hep aklımda olan (ve daima olacak olan) Struma gemisi geliyor. Detayını anlatmayacağım ancak bu olay gerçekte olsa da olmasa da kitabın yazarı gibi bu konuya değinmeseydim muhtemelen kendimi inceleme yapmış saymazdım. Kitapta geçen şu cümleleri unutamıyorum(birebir olmaya bilir): Her devlet öldürür az veya çok. Siyasetin başında durmak maalesef bunu gerektiriyormuş. Sinirli, asabi gözükmek ve adam öldürmek. Struma gemisi de bu durumla alakalıdır. Kitabı severek okudum ve su gibi aktı satırlar herkesin okumasını içtenlikle dilerim. Okuyun, hepiniz okuyun, bol bol okuyun :D
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,9bin okunma