2024 65. kitabı
Merhaba bugün sizlere sevgili Fırat Tosun'un kaleme almış olduğu,Kalan yayınlarından çıkan "SANRI" kitabı ile geldim. Konusuna gelirsek; ....İnsan denen varlıktan nefret ediyordu.Sürekli yorgundu.Hep uykulu aynı zamanda hep uykusuzdu. Bir işi yoktu.Konuşmuyordu.İşi olmadıkça insan içine çıkmıyordu. Sadece okuyordu. Kendini hiçbir yere ait hissetmiyordu.Bir amacı yoktu,belki de vardı ama o bunun farkında değildi. Adeta niteliksiz bir adamdı. Ama bir gün bir şey oldu ve dışarı çıktı.Yürüdü,çokça yürüdü ve kalabalık bir ortama girdi.O kalabalığın içinden bir çift göze takıldı.Bakmamaya çalıştı ama ne mümkün.. Bu başka bir şeydi,insan olamazdı.Ya da hayatında insan yerine koyabilecek tek kişi olabilirdi. O kişi aniden yanına geldi ve tanıdığı sahafların olup olmadığını sordu. Onun için bu bir ilkti.Dili çözüldü.Sahaf tanıdığı olmadığını ama isterse aradığı kitaplar için kendi kitaplığına bakabileceğini söyledi. Kız seve seve kabul etti ve ertesi gün tekrar aynı yerde buluşma kararı aldılar. Genc adam gerçekten de kızın istediği tüm kitapları buldu.Ertesi gün sözleştikleri gibi kitaplarla birlikte geldi. Kız intihar üzerine roman yazmak niyetindeydi ve bunun için intiharla ilgili yazılmış olan kitapları bulmak istiyordu. Böylece her gün aynı yerde buluştular.Adam çok konuşmasa da kız konuşurdu.Adam ömür boyu dinlemek isterdi. Böylece haftalar belki aylar geçti.Genç adam kabuğundan çıkmıştı artık. Ta ki bir gün kızın,buluşma yerine gelmemesiyle genç adamı korku sardı. Günlerce bekledi ama kız gelmedi.Sadece yanında bıraktığı,yazacağı kitabı ile ilgili notların bulunduğu defter vardı. Zor da olsa genç adam defteri açtı ve okudu. Bundan sonrası bende kalsın.:) Yazarın dili sade,İçsel bir kitaptı.Kısacık ve hemen okunuyor. Aralarda çeşitli kitaplardan,yazar ve şairlerden notlar da mevcut. Ben severek okudum.Tavsiye ederim.. Yazarın,yayınevinin ve okumamıza vesile olan sevgili İLKNUR nin emeğine sağlık.
SanrıFırat Tosun · Kalan Yayınları · 202410 okunma