2017 154. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2017 17:27
The New York Times tarafından Amerika'nın yaşayan en büyük bilimkurgu yazarı olarak tanımlanmış Ursula K. Le Guin'in feminizm izlerini derinden taşıyan ve olgunlaşma evresi yapıtlarından biri. Okuduğum diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da iki büyük halk arasındaki çatışma ve görüş ayrılıkları ön plana çıkarılmış. Bu halklar Aterralılar ve Tevarlılar. Gezegenin yabancıları ve ötekileri olan Aterralılar eski güçlerini kaybetmiş, nüfusu sürekli azalan bir halk. Tevarlılar ise, muhafazakar ve Aterralılar'dan hoşlanmayan, içine kapanık bir halk. Güney göçü nedeniyle güneye doğru inen Gaallar ismindeki bir ortak düşmana karşı Aterralılar'ın ve Tevarlıları'ın mücadelesi anlatılıyor kitapta genel itibarıyla. Aynı zamanda bastıran kışla da mücadele etmeleri gerekmekte... Bu konu benim gibi size de çok tanıdık gelmiş olmalı. Zira günümüzün en meşhur dizisi olan Game Of Thrones gibi bir konuya sahip gerçekten. Hatta zaman zaman Game Of Thrones mu okuyorum diye düşündürtüyor. Sonuç olarak, okunmaya değer bir Ursula K. Le Guin kitabıdır.
Sürgün GezegeniUrsula K. Le Guin · İthaki Yayınları · 20164,749 okunma
2.027 Gösterim