Ben seninle sevgilim Mutsuz ama bahtiyardım
Şiir
Murat Çiçek
Eğer yaşam varsa, herşey mümkündür. Çünkü yitirmeden anlamaz insan. Bu yüzden en sevdiğim cümlelerdendir, fazla miktarda pişmanlık içerir, ' sanki tüm sevdiklerim hayattalarken hâlâ ' cümlesi. Demem o ki, dört yanı okyanusla çevrili ıssız tropik bir adada çiçek açıyor mu? Sen de yeşilleneceksin.
Murat Çiçek
Konuşmak yorar, ezberletir, tekrar tekrar açar defterlerini ama susmak yavaş bir törpüleme yöntemidir. Biraz zaman sonra, sadece sessizlik, hissizlik kalır geriye. İşte o an, kar yağışının durduğu andır. Bi süre sonra erimeye başlar herşey, beyazın altından çiçeklerin çıkar saklandıkları yerden. Her mutsuzluk mahkumdur aslında. Gün gelir, kışını bitirmiş orman gibi çiçeklenir.
O zaman her gönülün buzul çağının geçmesi dileğiyle diyelim mi ?
İçimizde ki kış zararlı otları temizleyip kurutacak. Çiçeklerimizin yolundan çekilecekler ve yeniden gönül bahçemize bahar gelecek diyorsunuz. Umarım içimizde hala çiçek tohumları kalmıştır güneşle açmaya yüz tutacak.
Konuşmak sızıyı alır mı, susmak sonsuz merhem olur mu yaraya.
Murat Çiçek
Bazen anlatmak istiyor insan, çok sürmeden geçiyor, çünkü susmak, sizi bilir ve sizinle birlikte o da susar, sonsuza dek.
"Biz iyileşmeyiz bunu bil, diyor. Biliyordum: ağırdı"