Ağustos 2020
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2024 42. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2024 20:30
Bir nefeslik can kalsaydı sana üflerdim canımdan. Diyecekler; çok yüksekti ondaki zindan Görmeli, eline almalı, sıvazlamalıydın, öğretemeden Yazgına kanat ol kol ol diyemeden ayrı düştüysem senden. Buna yanarım çok, en çok buna yanarım inan. Onaramazdım kırdığım yerleri Onaramazdın kırdığın yerleri. Birhan Keskin ile tanışma kitabımız oldu. Kalemini ve üslubunu sevdim. Samimi, içten, içinden geldiği gibi yazmış. Kendine özgü çok güzel cümleleri var. Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Şiir sevenlerin okuması gereken şahane bir eser. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Ben zaten o ilk acıyla ölmediğimde çok gücenmiştim hayata...
Y'olBirhan Keskin · Metis Yayınları · 20207,3bin okunma
Y'ol - Birhan KESKİN (Yerini yadırgayan eşyalar gibiyiz hepimiz!)
2022 39. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2022 14:58
"Ben zaten o ilk acıyla ölmediğimde çok gücenmiştim hayata." (s. 21) Acılarmış insanı güçlü kılan?
Y'ol - Birhan KESKİN
2025 5. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 07:20
En güzeli, yol yürüyüş öğretir Dostum, eskimeyen arkadaşım"
Y'olBirhan Keskin · Metis Yayınları · 20207,3bin okunma
Yetiştirdiğim en iyi nişancı vurdu beni.
2023 16. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2023 01:06
En acısını sevgilim en acısını tadayım istedin: En acısı buydu. * "Yazamadığım, göremediğim, duyamadığım kadar içine kaçmış meğer içim: upuzun, ip-ince bir sabırla." * Onu, sevebileceğinin en yücesiyle sevdin. Titreme daha fazla kalbim. Bağışla kendini artık onu da Bırak gitsin. Bırak gitsin. O senin ezel gününden kaderin Sen onu nasılsa bin kere daha Seveceksin *********** Kendime sordum; Bir gün bu metinler beynimde tozlanır mı acaba? Bir gün bu kitap bana yavan gelicek mi? hey gidi günler diyip sevgiye inanmadığımı hatırlayıp gülecek miyim? Hangi acılar sana bu metinleri dizdirdi
Birhan Keskin
? her sayfada yaşanmışlık vardı,az kelime çok dert ve çok kavga vardı. Hoşça kalın ve sevgiyle kalın(halen inanıyorsunuz)
2024 58. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2024 15:00
Hem günümüz şairi hem de kadın şair. Bu sebeple benim içimde daha farklı bir yere sahip. Kadın şairlerin dilinden dökülen aşk, ihanet, üzüntü cümleleri ben de daha çok yer buluyor. Birhan Keskin, okuduğum tüm kitaplarında dokundu içeride bir yerlere. Zaman zaman döktürdü gözyaşlarını. Farklı bir tarzı var, ben o farklı tarzı, bana hissettirdiği derin duyguları seviyorum. İyi ki varsın iyi ki! "Ben zaten o ilk acıyla ölmediğimde çok gücenmiştim hayata." "Yetiştirdiğim en iyi nişancı vurdu beni." "Bir kez öfkelendim her gün bir kez sordum kendime neden bu kadar bağlandın." "Başka bir şey vardı, başka bir şey; ben sana dünyanın değil yeryüzünün diliyle seslenmiştim. Çile nedir, günah ne? Banane bunlardan. Dünyanın merkezi sendin her gün ben senden uzayan uçsuz bucaksız bir kara. Karrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaa." "Annen seni inkar etmişti Aldım etime dokudum."
2025 37. kitabı
"Ben zaten o ilk acıyla ölmediğimde çok gücenmiştim hayata. İnsan olmuştum ilk o zaman.."
Y'olBirhan Keskin · Metis Yayınları · 20207,3bin okunma
Her gün sana içimden bir kez " sevgilim " diye seslendim
2022 13. kitabı
" sunu ( ya da bir parça matematik ) Her gün bir kez bu kitabın başına geçtim . Her gün bir kez dışarı çıktım kırık bir bulutla yürüdüm , her gün bir insana bakıp , yüzümü yere eğdim . Her
1000k
Y'olBirhan Keskin · Metis Yayınları · 20207,3bin okunma
İlginç biiiiirrrrrrrr şiiiiiiiirrrrrrr kitabı :)
2024 4. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 22:31
Merhabalarrrrrrrr değerrrrrrrli okurrrrrrrrlarrrrr. İlk defa bir şiir kitabında kelimelerin içindeki harflerin özellikle de "r" harfinin bu kadar uzadığını gördüm. Üstte de böyle bol
2026 18. kitabı
Y'ol
,Birhan Keskin’in şiir kitabıdır ve insanın iç dünyasını, yolculuk duygusunu ve varoluş arayışını sade ama güçlü bir dille ele alır. Kitapta “yol” sadece fiziksel bir hareket değil; insanın kendini, geçmişini ve duygularını arama sürecini simgeler. Şiirlerde yalnızlık, aşk, kayıp ve umut temaları yoğun şekilde hissedilir. Keskin’in yalın ve içten dili, okurun kendi hayatıyla bağ kurmasını kolaylaştırır. Kısacası Y’ol, insanın içsel yolculuğunu anlatan, duygusal derinliği yüksek bir şiir kitabıdır.
Okurken kahkaha attım.
2022 55. kitabı
Yazarla ilk tanışmam ve nerden başlayacağımı bilemiyorum. Kitabı okurken; ‘Bu edebiyat mı şimdi yani?’ sorusu kafamın içinde döndü durdu sürekli. Tamam kitap yazmıyoruz, yazamıyoruz diye de okuduğumuzun da ne olduğunun farkında değiliz anlamına gelmiyor ya. Hepimiz doğuyor büyüyor, seviyor, mutlu olup, ayrılıp acılar çekiyoruz. Bu duyguları anlayabiliyorum. Fakat dile getirme ve yazıya aktarma konusunda herkesin aynı yeteneğe sahip olduğunu düşünmüyorum. Bu kitapta da bunu gördüm. Bilmem hatırlar mısınız, arabesk rap yapan gruplar vardı bir dönem, kitap aynı onun tadında, ergen edebiyatı kokuyor. Biri sevmiş, ayrılmış, acılar çekmiş sonra onu günlüğüne yazacakken ‘dur ben bunu bi kitap yapayım, ne kadar güzel yazıyorum ya’ demiş. Birileri de güzel çirkin demeden gazı vermiş, okuyucu ile buluşmuş. Resmen ekonomik kaygı ile yazılmış, kâğıt ve zaman israfı. Kesinlikle tavsiye etmeyeceğim tür (bişey).

Birhan KeskinYazar · 11 kitap
Birhan Keskin, Türk şair ve yazardır. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. İlk şiirini 1984 yılında yayımladı. 1995-98 yılları arasında arkadaşlarıyla birlikte Göçebe dergisini çıkardı.Çeşitli yayın kuruluşlarında editör olarak çalıştı. 1991 ile 2002 arasında beş şiir kitabı yayımladı.