Garip masallardan oluşan çok cazibeli bir kitap. Aşırı saçma, gerçeküstü ve fazlasıyla abartılı. Hepsi de bir miktar toplumsal veya politik alt tonla tabii. Kurnazca sosyal yorumlar ve güya entellektüel görüşler bu masalların içinde blendırdan geçirilip koca bir saçmalığa evrilmiş.
-Bu arada bu kitap aslında eski bir manastırda bulunan antik bir el yazmasının çevirisi falan değil. Yazar herkesi trollüyor.
6 masalın içinde en beğendiklerim "Yeni Bir Binbir Gece Masalı" ve "Gerçek Bir Aşk Hikayesi" oldu.
Şimdiye dek Binbir Gece Masalları'nın birçok 'yeni' versiyonunu okudum ama bu kesinlikle en iyisiydi. Sonu basitçe mükemmeldi. İmparator ve yeni gelininin konuşmaları beni yerlerde güldürdü.
'İmparator sözünü kesti: Romalılardan sana ne ki kafanı onlarla bu kadar meşgul ediyorsun?' (s19)
Gerçek Bir Aşk Hikayesi'ne gelince, ters köşe ifadesinin sözlük tanımı bu masal olabilir. Tam bu yüzden kitabın son masalı olması da doğru bir seçim olmuş.
Fazlaca övüyorum gibi oldu ama herkese önereceğim bir eser değil aslında. Eğer anlamlı veya içten bir şeyler arıyorsanız bu kitapta bulamazsınız. Ciddiyetle yazılmış bir saçmalık. Bu kitap tam olarak böyle. Ancak Lewis Carroll, Edward Lear, Mihail Bulgakov tarzı okumalardan zevk alıyorsanız bi şans verin derim.
Keyifli okumalar...