2024 103. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2024 21:02
Serinin 4. Kitabına ayrı bir inceleme yazmak oldukça zor aynı olay örgüleri ile işlenmiş her serinin başlaması ve finali aynı ama seri son bulduğu için cevabını bulamayan çok soru işaretleri ile kaldı. Hayattan ne bekler insan sorgulamaları roman içinde roman… hikayeler içinde hikayeler vardı kitabı ayrıcalıklı yapan bu. Kılıçtan keskin kalem. Kimsenin yazmayı düşünemeyeceği şeyleri yazması ise yazarı başka bir seviyede tutuyor.
İnce Memed 4Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202121,5bin okunma
12 +1'leme
6,2bin Gösterim
"Kılıçtan kesin kalem.!" Yazacak cümle bulamadım . Sanırım biryıl olmuştur tam biryıl boyunca arkadaşım tarafından İnce Mehmet serisini okumam isteniyordu aşırı bir baskı içerindeydim buna rağmen bir yıl dayanmışım :)) oysa bana sizin incelemenizi getirmiş olsaydı zerre bir yıl beklemezdim 👌🏻 Çok sağolun hocam sayenizde önyargımı yendim 🙏
Alper Turgay
İşte o kılıçtan keskin kalem: Yaşar Kemal. Gerçekten öyle bir kalemi var. İnce Mehmet… Tüm seriyi olmasa da, en azından bir ve ikiyi herkes okumalı. Yaşar Kemal’le herkes tanışmalı; çünkü o, edebiyatın değil sadece, insanın da yüreğine dokunan bir anlatıcı.👍📚
İnce Memed Toroslar'dan gürledi Buhurcular kulak verip dinledi Onyedi kurşunu yedi ölmedi Dayan İnce Memed dayan N'idelim gardaş, n'idelim oy Tut elimden İnce Memed…
Ben serinin son kitabında bir miktar hayal kırıklığına uğramıştım. İnce Memede ne oldu?… Çocuklarının nasıl bir hayatı oldu?… diye diye kapatmıştım kitabın kapağını ☺️
Alper Turgay
Bende Murtaza ağayı Topal Ali öldürdü mü?, çocukları noldu? O kadar Mustafa Kemal Paşa aşı geçti bölgeselimden duydu mu? Gibi şeylere açıklık olmayacaksa neden işlendi.
Çoğunluğun aksine ben en çok serinin 3. ve 4. kitabını beğenmiştim..
Alper Turgay
Gülşiir evet gerçekçi romanlarda hayat hikayelerinde böyledir ve her şeyi bilemeyebilir ve öğrenemeyebiliriz. Benim fikrimce bu seri bu tarz değildi.
Evet ben de son kitapta aradığımı bulamadım , en çok ilk kitabı beğenmiştim , elbetteki yazarın zekası , kurgu vs yine de kendine hayran bırakıyor.
Alper Turgay
Evet aynı zeka kurgu hepsinde mevcut orada sıkıntı yok.😊