·352 syf.····Okunma: 08 Eylül 2024 12:14 Kitap gerçekten çok güzel fakat incelemelere şöyle bir göz attım da neden kimse yayınevinin çeviri hatalarından bahsetmemiş anlamadım. Dipnot gereken çoğu yerde dipnot olmaması, kelimelerin yanlış yazılması, verilen cümlenin tercümesinin olmaması… Bu güzel kitabı okumak istiyorsanız lütfen bu yayınevinden almayın diye uyarmak istiyorum.
Kitabın içeriğine geldiğimizde dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlayan Macellan’ın yolculuğunu güzel ve akıcı bir şekilde anlatmıştı. İki yüz altmış beş kişi ve beş gemi olarak çıkılan yolda kaç kişinin ve kaç geminin döndüğü ya da dönen olup olmadığı, gemide yaşananlar, yeni yerlerin keşfedilmesi, Macellan Boğazı’nın keşfi ve bilinmeyene doğru çıkılan yolculuktaki diğer gelişmeler anlatılmıştı. Şahsen ben okurken keyif aldım hatta günlerce kendimi bir deniz yolculuğunda olarak düşündüm fakat Müslümanlar hakkındaki önyargılı sözleri açıkçası pek hoşuma gitmedi. Fakat tarih açısından önemli birinin hayatını okumak benim için faydalıydı. Ayrıca dikkatimi çeken bir kısım da uğradıkları adalarda yerlilerin kendilerine dostça davranmasına rağmen denizcilerin buna kadınlara tecavüz ederek karşılık vermesiydi. İbret alınacak, düşündürecek çok yer vardı. Hele de tarihe ilginiz varsa gerçekten keyifle okuyabileceğiniz bir eser.