Puan vermedi·348 syf.····Okunma: 04 Ağustos 2024 09:32 Sürükleyiciliğini sağlayan şey Zorba karakteriyle Boss'un arkadaşlığından ziyade Zorba ile okuyucunun arkadaşlığına dönüşüyor. Boss gibi Zorba'nın yaptıklarını izliyor, kızıyor soruları karşısında afallıyoruz. Ben olsam nasıl cevap verirdim diye düşünüp cevap bulamadığım çok an oldu :)
Uçarı kaçarı, espritüel, her şeyi tiye alan bir karakter. Okumaya başladığımda karakterin nedense kitap dünyasıyla tanışıp kendince bir değişim geçireceğini tahmin etmiştim. Sanırım bu zaten bir okur olduğum ve hayatı anlamlandırmanın kitaplar yardımıyla mümkün olabileceğini düşünmemden geçtiği içindir. Ama o daima akışta olmayı, biz kitap okurlarına yaşamı anlamlandırmanın deneyimlemekten geçtiğini gösteriyor.
Dünya ötesi yaşam, yaşamın anlamı, siyaset, ahlaki kurallar, aşk ve daha birçok alanda düşündürmeye itiyor.
Bundan bahsetmeyeceğim demiştim ama kadınlar hakkındaki görüşleri davranışları beni her ne kadar rahatsız etse de bitirdikten sonra Zorba oluşun bunu gerektirdiğini hatta Zorba'dan farklı bir tutum beklemenin olanaksız olduğunu anladım. Zorba cesur. korkusuz her şeyden öte özgür... Hatta kitaba kadın karakterlerle yaşanan olayların ve davranışlarının çok garip ve tarifsiz bir hissiyat, renk kattığını itiraf edebilirim.
Kesinlikle okuma listenize eklemenizi önerdiğim bir kitap diyebilirim. Kitap izlenebilen, hissedilebilen, düşündürebilen, felsefe yaptıran türden bir kitap özetle. İlgi duyanlar için siyah beyaz aynı isimde filmi de mevcut tabi ki her zamanki gibi kitaba göre eksik kalmış ama oyuncunun ve yönetmenin iyi iş çıkardığını şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.