2024 22. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2024 22:59
Evet koca bir seri bitirmişim ee bunun incelemesini yapmak lazım diye düşünüyorum :) Bir arkadaşımın tavsiyesiyle okudum ama şunu söylemeliyim ki herkesin zevkleri aynı değil arkadaş bile olsanız :) Neyse önce yazar hakkında bir şeyler yazmalıyım. Yazar inanılmaz derecede İslamiyet'ten etkilenmiş bunu her kitapta alıyorsunuz hatta bence Müslüman bile olabilir. Neden bunları söylüyorum. Aksız Mavi gözler (İslamiyette göre mezara girdiğimiz ilk gün başımıza gelecek sorgu melekleri de aksız mavi gözleri olacak denir) , genizden telaffuz edilen harfler, işte Hasan Tarık ve daha birçok buna benzer isimler ya da Sabatül- Hayr gibi kelimeler vb. Seri 6 kitaplık. 1) Dune : Ki bence en harikası buydu. Su olmayan bir gezegen anlatılıyor kısaca işte bundan 5 bin yıl sonrası. (o kadar zaman gececiğini sanmıyorum bu arada susuz olacağımız günler yakın) Dune denilen gezegende yaşayan başka canlılarda var. Bunlar en önemlisi Kum solucanları devasa yaratıklar. Kum Solucanlarının olduğu gezegende ve su olmadan yaşamaya çalışan insanlar. Dune gezegeni için yapılan savaşlar. 2) Dune Mesihi : Yorum yok. Sıkıntılı. Akmadı kitap. 3) Dune Çocukları : ikinci kitaba göre biraz daha akıcıydı bence. 4) Dune Tanrı İmparatoru : yani kafamda en fazla soru bırakan kitap bu oldu diyebilirim. 3500 yıllık bir dönem anlatılıyor. Tiran olan çocuklardan birinin zamanını. Babasının yapamadığını yaptı ve bir nasıl anlatsam büyük bir solucana dönüştü ve onun zamanı anlatıldı. Ama kafamda ki soru şu. Bu Tiran arkadaşımız geleceği görüyordu neden kendini klonlatmadı? Kendi zamanı böylece sonsuza kadar devam edebilirdi. 5) Dune Sapkınları : En garip kitap sanırım buydu. Tiran zamanında kadınlardan (Saygın Analar) oluşan bir grup kendi egemenlikleri kurdular ama nasıl ?:) Erkekleri cinsel şekillerde kendilerini bağımlı hala getirerek :) Yorum yok. 6) Dune Rahibeler Meclisi : en başından beri olan Bene Gesserit'ler bunlarda kadınlardan oluşan bir grup Saygın Analarla savaşarak evrende başka bir Kadın grubu oluşturdular. Hem kendi yetenekleri hem de Saygın Anların yeteneklerini kullanarak. Kısaca durum budur. He bu arada ilk iki kitabın filmleri çekilmiş ama hiç olmamış benim kurduğum hayal dünyası daha güzeldi. Teşekkürler iyi okumalar.
Dune Rahibeler MeclisiFrank Herbert · İthaki Yayınları · 20202,339 okunma