·208 syf.····Okunma: 22 Eylül 2024 21:33 Sıradan bir günün içinde çarptığımız duvar bütün her şeyi değiştirebilecek dünyaya koyabilir insanı. Bu bir kadınsa oluşan dünya kadının yarattığı bir güzelliğe dönüşüyor. Doğadaki zorluklarla mücadele etme, hayvanlarla bağ kurma, öngörülü iklimsel hazırlıklar yaparak yalnızlıkla örülmüş bir yaşam alanı oluşturuluyor. Robinson Cruise benzetilmiş ama ben çok daha farklı baktım. Distopik oluşan bir duvarın içinde yaşamın sıkışmışlığı, mücadelesi ve çaresizlikleri var. Hayatımızın bazı yerlerinde görebiliyoruz bunu özellikle iş hayatında.
Kitap kadının direngen mücadelesi femen düşüncelerle desteklenerek yalnız yaşamın olay örgüleri ile anlatılmış. Duvar metaforu beklediğim gibi güçlü kullanılmamış ve ansızın depreştirip karakter ele almıyor. Kadının duvar metaforuna karşı kabullenişi ve savaşı yalnız yaşamla kendini göstermesi eleştri olarak gösterebilirim. Rutin gündelikleri güzel bir tempoyla aktarmış ama bazı detaylar daha iyi daha güçlü vurgulanabilirdi. Genel itibariyle femen yaklaşıma dair başarılı bir kitap. Kadının bağlarını ve umutlu yaşam mücadelesini güzel ele almış. Keyifli okumalar.