2017 90. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2017 19:47
Mustafa İnan... Öyle çok söylenecek, anlatılacak şey var ki! Işık olacak, aydınlatacak, gençlere yön gösterecek böyle bilim insanlarımızın bizlere çok daha önce tanıtılması gerekirdi. Ne büyük kayıp kendi adıma... Ülkesinin gençleri için, ülkesinin geleceği için imkansizlari başaran bir kahramandan bahsediyoruz burada. Hep umutlu olan hep sorumlu olan bize aslında nasıl olmamız gerektiğini bir bir kulağımıza fısıldayan eşsiz bir kitap olmuş, bu noktada Oğuz Atay'ın yazarlığını tebrik etmek gerekir, onu çok az hatırlayanlar ile iyi bile yol alabilmiş diyorum. Ve kitabın sonuna doğru Mustafa Inan'ın hastalığında gördüğü muameleye de bir o kadar üzüldüm. Bir ülke düşünün ki; o ülkeye büyük hizmetler vermesine rağmen, belirli kürsüleri, belirli üniversite birimlerini yokluk ve imkansızlık içinde kuran, bilimi sevdirmeye çalışan ve o ülkeye mensup insanların büyük bir çoğunluğun bilmediği bir gizli kahramanı ne tanıtabilmiş, ne anlayabilmiş ne de bu dünyada son zamanlarında gereken desteği gösterebilmiş... Evet şu an biliyorum ki bu ülkeye Mustafa Inan adında bir mucize geldi. Iyi ki geldi. Ve gençlere bu ışıklı yolu gösterdi.
Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnanOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202020,5bin okunma