Emir

@emir147
2024 63. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2024 10:05
Eser, bir atın gözünden anlatılan ilk romanlardan biri olup, atların kötü muameleye maruz kalmalarına dikkat çeker. Roman, "Siyah İnci" adlı bir atın yaşamını, karşılaştığı zorlukları, farklı sahipler altında yaşadığı tecrübeleri ve hem iyi hem de kötü insanlarla olan ilişkilerini ele alır. Kitap, atların sahiplerine nasıl sadık olduklarını ve insanlarla kurdukları bağı anlatırken, aynı zamanda hayvanlara yönelik zulme karşı güçlü bir sosyal eleştiri sunar. Anna Sewell, insanların atlara olan yaklaşımını sorgularken, insan-hayvan ilişkilerinde merhamet ve sorumluluğun önemini vurgular. Roman, çocuk edebiyatı olarak bilinse de, aslında her yaştan okuyucuya hitap eder ve hayvan hakları konusundaki farkındalığın artmasına katkıda bulunmuştur. Sewell’in bu eseri, onun hayatının son döneminde yazılmıştır ve kısa bir süre sonra kendisi vefat etmiştir, ancak "Siyah İnci" dünya çapında bir etki yaratmış ve hayvan hakları hareketlerine ilham kaynağı olmuştur.
Siyah İnciAnna Sewell · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202411,9bin okunma