2024 175. kitabı
Yazarın çok sevdiğim eserlerinden biridir. Beni hem çocukluğuma götürür hem de anlattığı dönem itibariyle muhteşem bir resim bırakır zihninizde. Yıllar önce dizisini de izlemiştim ama kitaptaki derin detayları ancak okuyarak hissediyorum. Yaşamın belirli dönemlerinde tekrar okuyunca anlamı değişen kitaplardan biridir benim için. Feride ve Kamran üzerinden aşk, sevgi, ihanet, kıskançlık, fedakarlık, zorluklarla mücadele gibi kavramların yanı sıra, dönemin sosyo kültürel zeminindeki sıkıntılara da ışık tutması bakımından çok değerli bir eser olduğunu düşünüyorum. Feride 'nin ruhunun derinliklerini, satır aralarına ilmek ilmek işlemiş yazar. Varlıklı ve şımarık biri olan Feride'nin nişanlısının ihanetinin açtığı aşk acısından kaçıp kendisini Anadolu'da öğretmenlik yaparken bulmasından çok öte bir anlamı var kitabın. Aynı zamanda iki kişinin aşkının da ötesinde insana dair çok şey bulacaksınız. Belki de bazı aşkları, yarım kalmışlıkları tamamlar kimbilir... Bu kitabı bir kez okumak, ona haksızlık olacaktır. Sevgili Atamızın da sevdiği eserlerden biri olmayı fazlasıyla hak ediyor kesinlikle.
ÇalıkuşuReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 2024123,2bin okunma