Chandler Baker, Florida’da doğup büyüdü. Asıl mesleği avukatlık olan Baker, pek çok genç yetişkin romana hayalet yazarlık yaptıktan sonra artık kendi hikayelerini kaleme almaya karar verdi. Her ne kadar korku edebiyatına bayılsa da kendisini korkak tavuk olarak tanımlamaktan çekinmiyor ve eşiyle beraber Teksas’ta yaşıyor. Dilimize çevrilen ilk kitabı “Yaşıyor” okurların beğenisini kazanmıştı.
Nora Spangler, başarılı bir avukat olmasının yanı sıra bir annedir. İşyerindeki dosyaların üstesinden gelmesi asla yeterli olmaz. Eve geldiğinde yemeği hazırlamalı, doktor randevularını ayarlamalı ve her zaman kâğıt havlu rulolarının nerede olduğunu bilmelidir. Peki ya kocası? Nora ve eşi seçkin bir mahalle olan Dynasty Ranch'te ev aramaya çıktıklarında bir kadın grubuyla tanışır; bu kadınların biri beyin cerrahı, biri ödüllü terapist, biri çoksatan bir yazardır. Nora, bu kadınlardan birinin kocasının ölümüyle ilgili davaya yardım ettiğinde kendini onların karmaşık dünyasının tam ortasında bulur. Artık Nora’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır.
Alışılagelmişin dışında kadın egemen kurgulardan biri, anlatımı feminen ve yazar tamamen anaerkil bir sosyal yaşama odaklanmış. Kitaptaki aileler zengin, kadınlar başarılı, kariyer sahibi ve üretken. Erkekler ise çocukların bakımından, ev işlerinden ve alışverişlerden sorumlu. Peki neden? Kitabın gizemi de bunun üzerine kurulu. En sevdiğim yönü bu oldu. Eksileri yok mu, var elbette. Örneğin Nora ve Hayden’in özel hayatı, ilişkilerindeki iniş çıkışları akışı fazla bölüyor. Yine de cinayetlerin işlenme nedenleri yani sebep-sonuç ilişkisi biraz uçuk olsa da ilginç geldi bana. Farklı ve özgün bir hayal gücü. Değişiklik arayan gizem severlere..
satir.arasindaki.kiz ♡